Ρεκόρ πωλήσεων τη πρώτη μέρα εκπτώσεων στη Βρετανία

Η  κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Βρετανίας τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, κατά την παραδοσιακή έναρξη των εκπτώσεων του Boxing Day, ανέβηκε σε επίπεδα ρεκόρ.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, οι Βρετανοί ξόδεψαν στα καταστήματα και μέσω του διαδικτύου συνολικά 2,7 δισεκατομμύρια στερλίνες. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το ποσό θα είναι ακόμα μεγαλύτερο κατά την Παρασκευή, δεύτερη ημέρα των εκπτώσεων, φτάνοντας πιθανώς τα 2,95 δισεκατομμύρια στερλίνες.

Με τις ιδιαίτερα κακές καιρικές συνθήκες της Δευτέρας και της παραμονής των Χριστουγέννων να αποτρέπουν πολλούς από το να κάνουν τα ψώνια τους, η πρόσκαιρη υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων την Πέμπτη έδωσε την ευκαιρία σε 10 εκατομμύρια καταναλωτές να βγουν στα εμπορικά καταστήματα της χώρας.

Την ίδια ώρα συνεχίστηκε η αυξητική τάση των τελευταίων ετών για ψώνια μέσω διαδικτύου. Υπολογίζεται ότι την Πέμπτη υπήρξαν 118 εκατομμύρια επισκέψεις σε ιστοσελίδες καταστημάτων και εταιρειών λιανικής που διήρκησαν συνολικά 45 εκατομμύρια ώρες. Αποτέλεσμα ήταν οι online αγορές μόνο τα δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων να ανέλθουν σε περίπου 540 εκατομμύρια στερλίνες.