Ρεκόρ πωλήσεων για τα Windows 8 της Microsoft

Τον πρώτο μόνο μήνα της κυκλοφορίας του νέου λειτουργικού συστήματος  Windows 8, η Microsoft ανακοίνωσε ότι πούλησε 40 εκατομμύρια άδειες εγκατάστασής του. Η αμερικανική εταιρεία εκτιμά ότι το νέο της λογισμικό ήδη ξεπερνά τα προηγούμενα Windows από άποψη ρυθμού αναβαθμίσεων εκ μέρους των χρηστών.

Την ανακοίνωση έκανε διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας που επιβεβαιώθηκαν μέσω του ιστολογίου της , σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Η παγκόσμια κυκλοφορία των Windows 8 έγινε στις 26 Οκτωβρίου και η εταιρεία προσδοκά να διεισδύσει περισσότερο στην αγορά κινητών συσκευών και υπολογιστών-ταμπλετών.

Προς το παρόν, πάντως, είναι ακόμα άγνωστο πόσοι χρήστες διεθνώς χρησιμοποιούν τα νέα Windows 8, επειδή από τα 40 εκατ. των αδειών που διατέθηκαν, ένα μεγάλο μέρος των παραγγελιών προέρχεται από κατασκευαστές υπολογιστών που προεγκαθιστούν το πρόγραμμα στα μηχανήματά τους, τα οποία μπορεί να μην έχουν ακόμα πουληθεί σε πελάτες.

Η Microsoft δεν έχει ακόμα δημοσιοποιήσει στοιχεία για την πορεία των πωλήσεων της νέας ταμπλέτας της Surface, που χρησιμοποιεί τα Windows 8 και η οποία κυκλοφόρησε παράλληλα με το νέο λειτουργικό σύστημα.