Ρεκόρ: Ντόρτμουντ-Λέγκια 8-4! (Video)

Τι βραδιά κι αυτή! Ρεκόρ, βροχή από γκολ, ανατροπές, διαμαρτυρίες… Το πρώτο μέρος της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League είχε… τα πάντα όλα που θα έλεγε κι ο Αλέφαντος, αλλά κυρίως είχε ένα ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί.

Στις 3 Νοεμβρίου 2003 Λα Κορούνια και Μονακό βρέθηκαν αντιμέτωπες στο «Ριαθόρ» έδρα της Ισπανικής ομάδας και το τελικό 8-3 είχε προκαλέσει σοκ σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Δεκατρία χρόνια αργότερα στο «Σίγκνταλ Ιντούνα Παρκ» του Ντόρτμουντ ήρθε η ώρα για να περάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ στην ιστορία… Η τοπική Μπορούσια και η Λέγκια Βαρσοβίας έπαιξαν ποδόσφαιρο αλάνας, με τους αμυντικούς να έχουν ρεπό κι αφού το πρώτο ημίχρονο έληξε 5-2, ακολούθησαν άλλα τέσσερα γκολ στην επανάληψη με τον Μάρκο Ρόις (επανεμφανίστηκε μετά από 6 μήνες) στο 93’να σουτάρει και η παρέμβαση του Ρζέζνιτσακ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και μ’ αυτό το αυτογκόλ να γράφεται ιστορία.

Παρά την εντυπωσιακή της νίκη η Μπορούσια δεν πήρε την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο (είχε προκριθεί από την προηγούμενη εβδομάδα) καθώς η Ρεάλ έστω και στο 86’ νίκησε την σκληροτράχηλη Σπόρτινγκ.

Οι Ισπανοί κόντρα στην ροή του αγώνα προηγήθηκαν με την συμπλήρωση μισής ώρας με τον Βαράν και το ματς φάνηκε να τελειώνει στο 65’ με την αποβολή του Περέιρα. Κι όμως στο 80’ κέρδισε πέναλτι με τον Σίλβα να ισοφαρίζει σε 1-1, αλλά στο 86’ ο Ράμος έβγαλε την σέντρα κι ο Μπενζεμά με κεφαλιά δυναμίτη έκανε το 1-2 κι έτσι σε δύο εβδομάδες η Ρέαλ θα υποδεχθεί τον Ντόρτμουντ στον τελικό για την πρώτη θέση.

6ος όμιλος
Ντόρτμουντ – Λέγκια 8-4 (Καγκάβα 17’, 18’, Σαχίν 20’, Ντεμπελέ 29, Ρόις 32’, 52’, Πάσλακ 81’, Ρζέζνιτσακ 93’ αυτογκόλ – Πρίγιοβιτς 10’, 24’, Κούχαρτσικ 57’, Νίκολιτς 83’)
Μπορούσια Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Βάιντενφελερ, Μπαρτρά (62’ Ντουρμ), Γκίντερ, Ρόντε, Πάσλακ, Σαχίν (70’ Ομπαμεγιάνγκ), Κάστρο, Καγκάβα, Πούλισιτς, Ντεμπελέ (72’ Σίρλε), Ρόις.
Λέγκια Βαρσοβίας (Γιάτσεκ Μαγκιέρα): Τσιέρνιακ, Ρζέζνιτσακ, Πάζνταν, Μπερεζίνσκι, Τσερβίνσκι, Ράντοβιτς, Οτζίτζα-Οφόε (75’ Νλικολιτς), Γκιλιέρμε (55’ Γιοντλοβετς) , Κούχαρτσικ, Κοπτσίνσκι, Πρίγιοβιτς (69’ Βιετέσκα).

Боруссия Д – Легия 8:4. Обзор матча. Групповой этап ЛЧ 2016/17. 5 тур. от GOALTIME – ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.