Ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα διαζύγια κατέχουν οι Μαλδίβες

Μπορεί να είναι ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς για τα νέα ζευγάρια τα οποία τον επιλέγουν για μήνα του μέλιτος, ωστόσο πλέον οι Μαλδίβες φημίζονται για τα περισσότερα διαζύγια, κατέχοντας φυσικά και το σχετικό Ρεκόρ Γκίνες.

Συγκεκριμένα κάθε χρόνο υπολογίζεται πως παίρνουν διαζύγιο 10,97 στους 1.000 κατοίκους (ενδεικτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό είναι 2 στους 1.000 κατοίκους).

Στην σχετική έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αναφέρετε στις γυναίκες που ζουν στις Μαλδίβες κοντά στην ηλικία των 30 ετών έχουν πάρει περίπου τρία διαζύγια. Ο δείκτης διαζυγίων είναι 10.97% ετησίως για κάθε 1.000 κατοίκους.

Ένα από τους λόγους των αυξημένων διαζυγίων σε μια μουσουλμανική κοινότητα όπως οι Μαλδίβες επειδή οι σεξουαλικές σχέσεις πριν τον γάμο είναι ταμπού, οι γυναίκες παντρεύονται σε νεαρή ηλικία με αποτέλεσμα να μετανιώνουν στη συνέχεια. Όμως, η έλλειψη κρατικής φροντίδας για τα παιδιά απωθεί την σκέψη να γίνουν μητέρες ενώ ο αυξανόμενος αριθμός των γυναικών στην αγορά εργασίας είναι ένας ακόμα παράγοντας αιτίας διαζυγίου.