Ρεάλ Μαδρίτης Vs Παρί Σεν Ζερμέν – Το ματς του 1,58 δισ. ευρώ!

Η κληρωτίδα της UEFA είχε όρεξη τον Δεκέμβριο, φέρνοντας Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν τετ α τετ στη φάση των “16” του Champions League. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης την τελευταία διετία, με τρεις κατακτήσεις την τελευταία 4ετία, κόντρα στην ομάδα που έδειξε το καλοκαίρι ότι είναι αποφασισμένη να ξοδέψει όσα χρειαστούν για να φτάσει στην κορυφή. Ρεάλ εναντίον Παρί δεν είναι απλά η κόντρα του Ρονάλντο με τον Νεϊμάρ, του Κρος με τον Βεράτι ή του Μπέιλ με τον Μπεπέ. Είναι και η κόντρα δύο εκ των πιο δυνατών πορτοφολιών του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με το transfermarkt να αποτιμά τα δύο ρόστερ, συνολικά, στο… 1,579 δισ. ευρώ!

Από αυτά, τα 822,5 εκατ. ευρώ ανήκουν στην Ρεάλ, αφού αυτό είναι το ποσό με το οποίο κοστολογεί συνολικά τους παίκτες των Μαδριλένων η γερμανική ιστοσελίδα. Ο πιο ακριβός των Μερένγκες, φυσικά, είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 120 εκατ. ευρώ, ο μοναδικός από το ρόστερ με εξαψήφιο αριθμό. Ο Πορτογάλος, ο οποίος αποτελούσε μεταγραφικό στόχο των Παριζιάνων, είναι αυτός που θα πρέπει να βγει μπροστά για την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος περιμένει από τους παίκτες του να πάρουν τη μάχη του κέντρου. Εκεί που δεσπόζει η παρουσία του Τόνι Κρος, του δεύτερου πιο ακριβού παίκτη της Ρεάλ, σύμφωνα με το transfermarkt πάντα, ακού κοστολογείται στα 80 εκατ. ευρώ. Αυτοί που ακολουθούν είναι οι Γκάρεθ Μπέιλ και Ισκο με 75 εκατ. ευρώ, για να κλείσει η 5άδα με τα 50 εκατ. ευρώ του Καρίμ Μπενζεμά.

real-paris

Οι παίκτες του Ζιντάν, πάντως, μπορεί να έχουν τρία τρόπαια την τελευταία τετραετία, μπορεί να κυριαρχούν την τελευταία διετία, αλλά κανείς τους δεν είναι πλέον πιο ακριβός από τον Νεϊμάρ. Το μεγάλο αστέρι της Παρί, η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, είναι αυτός που κοστολογείται από το transfermarkt περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο μπει στο γήπεδο αύριο και συγκεκριμένα με 180 εκατ. ευρώ, ποσό μικρότερο κατά 40 εκατ. σε σχέση με αυτά που κόστισε στην Παρί. Αμέσως μετά, στο ρόστερ των Γάλλων, βρίσκουμε τον Μπαπέ με 120 εκατ. ευρώ και στην 3η θέση είναι ο Βεράτι με 70. Κοντά στον Ιταλό χαφ, για την ακρίβεια στα 60 εκατ. ευρώ, είναι και η τιμή του Εντίνσον Καβάνι με τον οποίο κλείνει η πανάκριβη επιθετική τριάδα που χάρισαν στην Παρί οι Αραβες, ενώ πιο πίσω είναι ο Ραμπιό με 45 εκατ. ευρώ και οι Μαρκίνιος-Ντράξλερ-Ντι Μαρία που κοστολογούνται με 40 εκατ. έκαστος.

Με τόσα χρήματα… απλωμένα στον αγωνιστικό χώρο του Santiago Bernabeu, επομένως, είναι λογικό να περιμένεις άνα πάσα στιγμή την ενέργεια κάποιου που θα κάνει τη διαφορά. Η μαδριλένικη εφημερίδα AS, πάντως, δεν μπήκε στη διαδικασία να προβλέψει ποιος θα είναι ο πρωταγωνιστής ή ποια θα είναι η ομάδα που θα κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους “8” του Champions League. Αντιθέτως, επέλεξε να σχηματίσει την πιο ακριβή 11άδα (παραπάνω φώτο) που θα μπορούσε να εμφανιστεί το βράδυ της Τετάρτης στον ναό της Βασίλισσας, με βάση τις τιμές του transfermarkt. Μια… μικρή κόσμου, στην οποία ο πιο φθηνός είναι ο τερματοφύλακας Κέιλορ Νάβας με 18 εκατ. ευρώ. Από εκεί και πέρα, σε σύστημα 4-3-3, υπάρχουν οι Καρβαχάλ (45), Σέρχιο Ράμος (40), Μαρκίνιος (40), Μαρσέλο (40), Βεράτι (75), Κρος (80), Ισκο (75), Μπαπέ (120), Νεϊμάρ (180), Κριστιάνο (120).

Οι Μαδριλένοι επικρατούν με 7-4 στον καταρτισμό της 11άδας, η οποία συνολικά κοστολογείται στα 828 εκατ. ευρώ! Και μιλάμε για ένα ζευγάρι των “16” του Champions League…