Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 Μπαρτσελόνα (Video)

Η Ρεάλ είχε την ευκαιρία να “κλειδώσει” την κατάκτηση του φετινού τίτλου, αλλά λογάριαζε χωρίς τον… Λιονέλ Μέσι.

Ο απίθανος Αργεντινός κέρδισε κατά κράτος τη… μονομαχία με τον “αόρατο” Ρονάλντο, αλλά κυρίως ήταν ο άνθρωπος ο οποίος στο 90’+2′ κι ενώ όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει χάρισε στους Καταλανούς μια νίκη που τους κρατά ζωντανούς στη μάχη του τίτλου καθώς έπιασαν τους Μαδριλένους στους 75 βαθμούς (με την Ρεάλ να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο).

Οι “μερένχες” ήταν καλύτεροι, κι αφού ζήτησαν πέναλτι μόλις στο 2′ για να ανατροπή του Ρονάλντο και δημιούργησαν αρκετές φάσεις προηγήθηκαν στο 28′ με τον Κασεμίρο.

Η άμυνα της Μπάρτσα “κοιμήθηκε” ο Ράμος σούταρε στο δοκάρι κι ο Κασεμίρο στην κενή εστία άνοιξε το σκορ,

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί όμως ήρθε το πρώτο χτύπημα του Μέσι με τον Αργεντινό στο 32′ να παίρνει τη μπάλα στη γραμμή της περιοχής να κάνει ένα από τα γνωστά του σλάλομ κι ολοκληρώνοντας με άπιαστο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο β’ μέρος και πάλι η Ρεάλ ήταν καλύτερη μέχρι το 60′ δημιούργησε φάσεις με κορυφαία όλων αυτή στο 49′ όταν ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Μπενζεμά, αλλά κι από κει και μετά η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των Καταλανών.

Ο Κέιλορ Νάβας έκανε τη μία μετά την άλλη τις σπουδαίες επεμβάσεις, για να χαθεί πάντως η ευκαιρία του αγώνα στο 67′ από τον Ρονάλντο ο οποίος από οριακή θέση οφσάιντ μετά την ασίστ του Ασένσιο κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ από τα δύο μέτρα.

Έξι λεπτά αργότερα η Ρεάλ το πλήρωσε με τον Ράκιτιτς να εξαπολύει τρομερή βολίδα με το κακό του πόδι, το αριστερό, διαμορφώνοντας το 2-3 και το σοκ έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν στο 78′ ο Ράμος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για φάουλ στο Μέσι.

Εκεί έμοιαζαν όλα να έχουν τελειώσει, όμως το θρίλερ μόλις είχε αρχίσει… Στο 86′ η άμυνα των Καταλανών κοιμήθηκε κι ο Ροντρίγκες που είχε μπει αλλαγή πριν από δύο λεπτά ισοφάρισε σε 2-2 με την Ρεάλ να κυνηγά ένα τρίτο γκολ (αν και την βόλευε η ισοπαλία) και να το πληρώνει…

Στην τελευταία επίθεση της Μπάρτσα ο Σέρχι Ρομπέρτο ξεχύθηκε σαν καθαρόαιμο άτι από την περιοχή του, απέφυγε δύο αντιπάλους κι έδωσε το πλεονέκτημα στους συμπαίκτες του με τον Γκόμες να δίνει την κατάλληλη στιγμή στον Άλμπα κι ο τελευταίος να κάνει το γύρισμα στην περιοχή όπου πετάχτηκε ο Μέσι και με άπιαστο αριστερό πλασέ πέτυχε το 3-2!

Το “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” πάγωσε, ο Αργεντινός σούπερ σταρ έβγαλε τη φανέλα του και την έδειχνε προς τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα που πανηγύριζαν έξαλλα… Δευτερόλεπτα αργότερα ακουγόταν το τελευταίο σφύριγμα της λήξης και το σίγουρο είναι πως στην Βαρκελώνη θα έχουν μια… υπέροχη νύχτα!

https://www.youtube.com/watch?v=825eMjIdfpE