Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση 38χρονης – Ελεύθερος ο 30χρονος – Στρατιωτικοί υπό κράτηση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εντοπισμού του πτώματος της 38χρονης Mary Rose σε φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού.

Ο 33χρονος Ρούμανος πρώην συμβίος της 38χρονης και πατέρας του παιδιού της, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, αφέθηκε σήμερα το πρωί ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί.

Ενώπιον δικαστηρίου παρουσιάζονται αυτή την ώρα οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση Πρόκειται για έναν 35χρονο και έναν 30χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δυο είναι αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς.

Πρόκειται για έναν 35χρονο και έναν 30χρονο από την Επαρχία Λευκωσίας, εναντίον των οποίων διερευνώνται αδικήματα υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης, απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του και απαγωγής με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης.

Ενώπιον του Δικαστηρίου, εκ μέρους της Αστυνομίας, ο υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης, ανέφερε ότι ο  «Ορέστης 35» παρέλαβε την 38χρονη και την κόρη της, το βράδυ της 4ης Μαΐου 2018.

Ο ανακριτής πρόσθεσε ακόμη πως η φωτογραφία του πρώτου υπόπτου (ο 30χρονος) είναι η ίδια με αυτή του «Ορέστη», με τον οποίο συνομιλούσε η Mary Rose, μέσω κοινωνικών δικτύων

Όπως λέχθηκε από την Αστυνομία, ο συγκεκριμένος ύποπτος, ανακρίθηκε στις 16/4 και δεν παραδέχθηκε ότι μιλούσε με την 38χρονη.

Όπως σημειώνει ο ανακριτής, μετά από επικοινωνία με την εταιρεία Badoo (site γνωριμιών), διαπιστώθηκε ότι ο λογαριασμός του «Ορέστη» διαγράφηκε, αλλά τους δόθηκε η διεύθυνση IP.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον ανακριτή, στις 18/4/2019 εκδόθηκε διάταγμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Σύμφωνα με εταιρεία, διαπιστώθηκε ότι ο δεύτερος ύποπτος (35χρονος) είχε στο Facebook φωτογραφίες του λατομείου του Μιτσερού και του φρεατίου που βρέθηκε το πτώμα.

Όσον αφορά τον δεύτερο ύποπτο, ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε πως στην κατοικία του βρέθηκε σχοινί χρώματος μπλε, πανομοιότυπο με αυτό που ήταν δεμένη η 38χρονη, κολλητική ταινία, κινητά και φωτογραφικές. Μάλιστα, κατά τη σύλληψη, προσπάθησε να καταπιεί μία κάρτα τηλεφώνου.

Ανακρινόμενος ο δεύτερος ύποπτος δεν απάντησε σε καμία ερώτηση.

Ακόμη, σε έρευνες που έγιναν στην κατοικία του πρώτου υπόπτου, κατασχέθηκε ένα τάμπλετ, ένας υπολογιστής και φωτογραφικές μηχανές.

Από την πλευρά του, ο πρώτος ύποπτος, σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, αρνήθηκε τα αδικήματα και γνωστοποίησε ότι γνωρίζει τον δεύτερο ύποπτο από το εργασιακό του περιβάλλον.

Στη συνέχεια, ο ανακριτής εξήγησε στο δικαστήριο ότι αναμένονται και άλλες καταθέσεις, αλλά και τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων.

Ο ανακριτής της υπόθεσης αντεξετάστηκε στη συνέχεια από τον συνήγορο του πρώτου υπόπτου (30χρονος) και σημείωσε πως ο «Ορέστης» φέρεται να είχε δεσμό με την 38χρονη.

Ο ανακριτής τόνισε επίσης ότι εξετάζεται και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος καθώς φέρεται πως ο 35χρονος διαχειριζόταν τον λογαριασμό του 30χρονου «Ορέστη».

Ο ανακριτής σημείωσε παράλληλα πως ο πρώτος ύποπτος είπε ψέματα σχετικά με την κατοχή ενός υπολογιστή και ενός κινητού τηλεφώνου.

Κάποια στιγμή, ο πρώτος ύποπτος ρώτησε έντονα: «Μπορώ να μιλήσω;», με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου να εξηγεί πως από τη στιγμή που έχει δικηγόρο, δεν δικαιούται να μιλήσει.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του δευτέρου υπόπτου δεν έφερε ένσταση.

Ο συνήγορος του 30χρονου ισχυρίστηκε παράλληλα πως ο πελάτης του σύρεται στα δικαστήρια για μια κομμένη φωτογραφία που βρέθηκε στο Facebook.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής, ο «Ορέστης» φέρεται να επέμενε η 38χρονη να πάρει μαζί της στη συνάντησή τους την κόρη της, για να την γνωρίσει στα δικά του παιδιά και να παίξουν.