Ρίο: Στην 8η θέση ο Παρέλλης στο τελικό δισκοβολίας

Ο Απόστολος Παρέλλης πέτυχε σήμερα τη μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού στίβου σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο 31χρονος Κύπριος δισκοβόλος πήρε την 8η θέση στον κόσμο, έχοντας καλύτερη βολή στα 63.72μ.

Ο Παρέλλης, ο οποίος είναι ο δεύτερος αθλητής που εκπροσώπησε την Κύπρο σε τελικό Ολυμπιακών, κατάφερε να μπει στην 8άδα, να ρίξει άλλες τρεις βολές και να κατακτήσει την 8η θέση, που αποτελεί το ψηλότερο πλασάρισμα αθλητή που εκπροσώπησε ποτέ την Κύπρο σε αγώνισμα στίβου.

Το 1972 στο Μόναχο ο Σταύρος Τζιωρτζής πήρε την 6η θέση στα 400μ. εμπόδια, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Ο πρωινός τελικός της δισκοβολίας ξεκίνησε για τον Απόστολο με βολή στα 61.00μ. Η δεύτερη του βολή έμεινε χαμηλά, στα 60.82μ., με τον ίδιο να δείχνει να μην κάνει καλό αγώνα, κινδυνεύοντας να μείνει εκτός 8άδας (οι τέσσερις τελευταίοι της 12άδας ολοκληρώνουν μετά τις τρεις προσπάθειες). Ένιωθε βαρύς και κουρασμένος, όπως μας είπε ο ίδιος μετά.

Όλα άλλαξαν στην 3η του προσπάθεια. Με βολή στα 63.72μ. ο αθλητής του Γιώργου Γεωργιάδη έκλεισε θέση στην 8άδα, με τον ίδιο να δείχνει πλέον απευλευθερωμένος. Οι τρεις τελευταίες του βολές δεν του βγήκαν όπως ήθελε, όμως λίγη σημασία είχε. Η 8η θέση αποτελεί τεράστια επιτυχία για τον ίδιο, τον κυπριακό στίβο και τον κυπριακό αθλητισμό.

«Νομίζω θα το συνειδητοποιήσω τις επόμενες μέρες», μας είπε στη μικτή ζώνη για τα συναισθήματα του και συνέχισε: «Ήμουν πολύ χαρούμενος που μπήκα στον τελικό και πάλεψα για την 8η θέση και τα κατάφερα. Δεν μου βγήκε το αποτέλεσμα που ήθελα όμως. Δεν έχω κάποιο παράπονο, είμαι ευχαριστημένος. Πέτυχα το στόχο μου».

«Θα πάω τώρα στη γυναίκα μου, στους γονείς μου, τον αδελφό μου, τους δικούς μου που ήταν στην κερκίδα, να τους δω. Η κόρη μου έμεινε Κύπρο, είναι πολύ μικρή για να τη φέρουμε», ήταν η απάντηση του σε ερώτηση για το πρώτο πράγμα που θα κάνει.

Είπαμε στον Απόστολο ότι πίσω στην Κύπρο ήδη δέχεται πολλά συγχαρητήρια από τον κόσμο: «Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Πήρα πάρα πολλά μηνύματα χθες και φαντάζομαι και σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με πίστεψαν. Τον προηγούμενο μου προπονητή τον Κυριάκο Βασιλειάδη που με ανέδειξε και τον Γιώργο Γεωργιάδη και όλους τους χορηγούς μου. Καθώς και την ομοσπονδία, την ΚΟΕ, τον ΚΟΑ, το ΓΣΠ».