Ρέντσι κατά Μέρκελ μετά την πώληση Ελληνικών αεροδρομίων: ”Δεν είστε αιμοδότης…”

Ο κ. Ρέντσι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου αργότερα πως είπε στην Γερμανίδα καγκελάριο ότι «όταν η Γερμανία προτάσσεται ως αιμοδότης της Ευρώπης, στα μάτια της Ευρώπης δεν φαίνεται έτσι ακριβώς»…

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφερόμενος στην πώληση των ελληνικών αεροδρομιών τόνισε πως στα μάτια της Ευρώπης, η Γερμανία δεν είναι «αιμοδότης» – Τσίπρας: Αρνητικοί οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί για την Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, εξαπέλυσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera ο πρωθυπουργός της Ιταλίας αναφερόμενος στην πώληση των ελληνικών αεροδρομίων, μετά την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της γερμανικής εταιρείας Fraport AG-Slentel Ltd για την πώληση 14 περιφερειακών αερολιμένων, απευθύνθηκε στην κ. Μέρκελ λέγοντάς της: «Αγαπητή Άνγκελα δε μπορείτε να μας λέτε ότι μας δίνετε το αίμα σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κ. Ρέντσι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου αργότερα πως είπε στην Γερμανίδα καγκελάριο ότι «όταν η Γερμανία προτάσσεται ως αιμοδότης της Ευρώπης, στα μάτια της Ευρώπης δεν φαίνεται έτσι ακριβώς».

Μάλιστα, λέγεται ότι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας κατήγγειλε το γεγονός ότι η Ευρώπη ηγείται από την Γερμανία, επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατόν οι κανόνες να ισχύουν μόνο για κάποιους.

Ωστόσο, σε μία προσπάθεια να υποβιβάσει το γεγονός δήλωσε πως δεν υπήρξε καμία επίθεση, αλλά «μόνο ερωτήσεις», οι οποίες όπως είπε δεν ερμηνεύονται ως θέση εχθρική κατά της Γερμανίας.

Από την άλλη, εκπρόσωπος της καγκελαρίου δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανενός είδους σύγκρουση ανάμεσα στη Γερμανία και την Ιταλία.