Ρένος Χαραλαμπίδης και Μιχάλης Τσαουσόπουλος… ανακρίνουν τον Δημήτρη Σκαρμούτσο σε 8 λεπτά

Δημήτρης Σκαρμούτσος εφ’ όλης της ύλης. Μέσα σε περίπου οκτώ λεπτά ο πετυχημένος σεφ «ανακρίνεται» από τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο και τον Ρένο Χαραλαμπίδη σε ένα ping-pong game ερωτήσεων-απαντήσεων και αποκαλύπτει πότε έφτασε στο ζενίθ του.

Ο σεφ που είδε τις μετοχές του να εκτοξεύονται μετά τη συμμετοχή του ως κριτής στο Master Chef, παραδέχεται ότι αν και δημιούργησε τάση από το ριάλιτι μαγειρικής δεν θα συμμετείχε ξανά σε αυτό. Παράλληλα, αποθεώνει την κρητική κουζίνα λέγοντας πως η κουλτούρα της ήταν ο λόγος που ερωτεύθηκε την ελληνική κουζίνα στην ολότητά της, αποκαλύπτει ποια συνταγή δεν του πετυχαίνει ποτέ και υποστηρίζει ότι υπάρχει μια λέξη-κλειδί που διατηρεί μια σχέση εμπιστοσύνης ζωντανή.

«‘Όταν μιλάμε για φαγητό μιλάμε κυρίως για υλικά. Το χέρι του μάγειρα είναι το επόμενο κομμάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι αρκετά μικρό. Υπάρχει και ένα κομμάτι που λέγεται τύχη γιατί το φαγητό δεν πετυχαίνει πάντα» λέει ο ίδιος για την τέχνη της μαγειρικής και συμπληρώνει για τον ρόλο της… θερμοκρασίας στο τελικό αποτέλεσμα ενός πιάτου: «Από την προσωπική μου εμπειρία και στο σπίτι και στις επαγγελματικές κουζίνες, το φυσικό αέριο είναι πιο αποδοτικό 100%. Υπάρχει μεγαλύτερη αμεσότητα με τη θερμοκρασία, στοιχείο που μας βοηθάει πολύ γιατί παίζουμε με τη θερμοκρασία και υπάρχει και πιο ήπιο ψήσιμο» σημειώνει.

Στην ερώτηση του Μιχάλη Τσαουσόπουλου «ποια είναι η απόλυτη συνταγή που δεν ταλαιπωρεί τον μάγειρα και δημιουργεί ατμόσφαιρα σε ένα ρομαντικό δείπνο;» ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι ξεκάθαρος: «Δεν μαγειρεύεις ποτέ. Αν μαγειρεύεις καλά και της αρέσει το φαγητό, την έχεις πατήσει. Γιατί μπορεί αυτό το ραντεβού να καταλήξει σε σχέση οπότε μετά είσαι αναγκασμένος να μαγειρεύεις συνέχεια. Αν από την άλλη δεν μαγειρέψεις καλά, θα πει «τι να τον κάνω αυτόν;»

Αναφερόμενος στη σχέση του με τον 17χρονο γιο του, ο οποίος μένει στα Χανιά, αποκαλύπτει ότι είναι χειρότερος από έναν κλασσικό πατέρα, ενώ χαρακτηρίζει τον εαυτό του ακραία συντηρητικό. «Στις Πανελλήνιες θα είμαι από τους μπαμπάδες που κάθονται στα κάγκελα του σχολείου με τον χυμό και το σάντουιτς στο χέρι. Θέλω να ζήσω την εμπειρία και νομίζω ότι δεν θα μπορώ να κάτσω στο σπίτι και να περιμένω».

Δείτε το βίντεο: