Ράμα κατά Βουλγαρίας: Μια χώρα του ΝΑΤΟ κρατά σε ομηρία δυο άλλες χώρες μέλη της Συμμαχίας

«Η Βουλγαρία, μια χώρα του ΝΑΤΟ, κρατά σε ομηρία δύο άλλες χώρες του ΝΑΤΟ και αυτό είναι ντροπή», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προσερχόμενος στη Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στις Βρυξέλλες.

«Δεν αναμένω καλά νέα σήμερα», παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, υπενθυμίζοντας ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας εδώ και δεκαεπτά χρόνια και η Αλβανία οχτώ. «Καλωσήλθες Ουκρανία! Είναι καλό το καθεστώς υποψήφιας χώρας, αλλά ελπίζω ο Ουκρανικός λαός να μην έχει αυταπάτες», πρόσθεσε με νόημα ο Έντι Ράμα.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι, παρά τα εμπόδια που βάζει η Βουλγαρία στη διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας και κατά συνέπεια και στην Αλβανία, οι δύο χώρες δεν αλλάζουν την πορεία τους. «Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις και χτίζουμε την Ευρώπη στο σπίτι μας», δήλωσε ο Έντι Ράμα.

Η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία αναμένουν το πράσινο φως από την ΕΕ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Τη διαδικασία συνεχίζει να μπλοκάρει η Βουλγαρία, η οποία έχει βυθιστεί σε νέα πολιτική κρίση, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έχασε η κυβέρνηση στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.