Ράλι Κύπρου: Στην κορυφή ο Αλ Ατίγια

Ήταν ένας ωραίος αγώνας…με τη σκληρή μάχη ανάμεσα σε δύο κορυφαίους οδηγούς ράλι στον κόσμο. Τον Αραβα Νάσερ Αλ Ατίγια  που με Ford Fiesta ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Και τον Νορβηγό, δύο φορές πρωταθλητή του IRC Αντρέα Μίκελσεν, που τερμάτισε δεύτερος με Skoda Fabia.  Οπως πέρσι όμως, έτσι και τώρα, ο Μίκελσεν πανηγύρισε στην Πάφο τον τίτλο του Πρωταθλητή στο IRC και από  τη χαρά του έδωσε το τιμόνι στον συνοδηγό του στην τελευταία ειδική διαδρομή. Τρίτος στο πόντιουμ ανέβηκε ο Ιάπωνας Τόσι Αράι με Subaru Impreza.

Αμέσως μετά τον τερματισμό ο Αντρέας Μίκελσεν πέταξε με ιδιωτικό αεροπλάνο από την  Πάφο για Καταλονία, μαζί με τον Γιαζίντ Αλ-Ράζχι  για να λάβουν μέρος το ερχόμενο σαββατοκύριακο στον τελευταίο αγώνα του WRC.

Πρώτος στην κορυφή στο Μεσανατολικό Πρωτάθλημα ο Νάσερ Αλ-Ατίγια  πάει στο Ντουμπάι τον άλλο μήνα για να πάρει τον δεύτερο συνεχόμενο και όγδοο συνολικά τίτλο πρωταθλητή της καριέρας του. Έχει 68 βαθμούς έναντι 53β. του Αλ-Κουβάρι, που δεν κατάφερε να τερματίσει.

Δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο κάλυψαν τους αγώνες. Και ήταν δεκάδες τα στιγμιότυπα που καταγράφηκαν. Όπως ο Μίκελσεν να λέει  «κάνουμε τιτάνια προσπάθεια να πιάσουμε τον Νάσερ» , και τον Αλ Ατίγια  να παραπονιέται ότι «γλιστράει πολύ».

Τον δεύτερο τίτλο πρωταθλητή της καριέρας του πανηγύρισε στην Πάφο ο Σάββας Σάββα, που ήταν άνετα πρώτος μεταξύ των Κυπριακών πληρωμάτων, σκοράροντας 50 βαθμούς για το τοπικό πρωτάθλημα, ενώ πήρε άλλους 25β από τη νίκη στο Ράλλυ  Κερύνειας, το Σάββατο. Έτσι σκόραρε το απόλυτο του τριημέρου (75β) και έφτασε τους 97.5β, έναντι 97.21β του Κώστα Ζήνωνος, που ήταν έκτος Κύπριος, καθώς αποχώρησε την πρώτη μέρα με προβλήματα. Ο Ζήνωνος είχε κερδίσει τους τρεις πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος.

Δεύτερος Κύπριος τερμάτισε ο Σταύρος Αντωνίου, επίσης με Mitsubishi Lancer Evo IX, καθώς στο μέσο της τελευταίας μέρας αποχώρησε ο Κούλλης Κυριάκου με πρόβλημα στον κινητήρα του Subaru Impreza, ενώ πρόβλημα είχε και ο Δημήτρης Παπασάββας. Τρίτος Κύπριος ο ανερχόμενος Παναγιώτης Γιάγκου, επίσης με Lancer Evo IX, τέταρτος, δεύτερος δικίνητος ο Πανίκος Πολυκάρπου, στον πρώτο (και ιδιαίτερα προβληματικό) αγώνα με το Citroen DS3 R3. Πέμπτος ο Παρασκευάς Παρασκευά, που αποχώρησε το Σάββατο με προβλήματα και επέστρεψε ταχύτατα την Κυριακή. Καταστροφικός αγώνας για τον Πέτρο Παντελή, αποχώρησε νωρίς και τις δύο μέρες. Έξι διαδρομές κέρδισε ο Σάββα, πέντε ο Παρασκευά και δύο ο Κούλλης Κυριάκου.