Πώς να ακυρώσετε… ένα email που μόλις… στείλατε

Στους περισσότερους θα έχει τύχει να στείλουν κατά λάθος ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ενώ δεν έπρεπε.

Στις πιο «αθώες» περιπτώσεις επειδή δεν ήταν ολοκληρωμένο, και στις πιο… «βαριές» επειδή –για παράδειγμα- μιλούσατε με τα χειρότερα λόγια για το αφεντικό σας και αντί να το στείλετε στο φίλο σας το στείλατε στον εργοδότη σας!

Πόσες φορές δεν έχετε κοκκινίσει από ντροπή επειδή «εξομολογηθήκατε» τον έρωτά σας για μια συνάδελφο, στέλνοντάς της ένα email, ενώ απλά προσπαθούσατε να βρείτε τα κατάλληλα λόγια για να της γράψετε κάτι που θα της κινήσει το ενδιαφέρον, και ξαφνικά αντί για «enter» ή «delete» πατήσατε… «send»;

Γνωρίζατε ότι το Gmail διαθέτει ένα «κρυμμένο εργαλείο» στις ρυθμίσεις του, που σας επιτρέπει να… «ξεστείλετε» ένα email που μόλις στείλατε;

Όσοι απαντήσατε «όχι»… συνεχίστε να διαβάζετε.

Το «εργαλείο» αυτό βρίσκεται στην επιλογή «Gmail Labs» και πρέπει να το ενεργοποιήσετε μόνοι σας, προκειμένου να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε.

Από το εικονίδιο που μοιάζει με γρανάζι, στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του υπολογιστή σας (δείτε την πρώτη φωτογραφία), επιλέγετε ρυθμίσεις (Settings) και από εκεί πηγαίνετε στην καρτέλα «Labs» (δεύτερη φωτογραφία).

1Εκεί θα χρειαστεί να κατεβείτε λίγο πιο κάτω στην οθόνη (scroll down) μέχρι να βρείτε την εντολή «Undo Send» (τρίτη φωτογραφία) και να την ενεργοποιήσετε.
2Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές που έχετε κάνει, πατώντας το κουμπί «Save Changes» στο κάτω μέρος της σελίδας.