«Πύρινη κόλαση» – Εκκενώνονται χωριά – Βοήθεια από Ελλάδα και Ισραήλ

Πύρινη κόλαση επικρατεί στη κοινότητα Αρακαπά μετά τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα.

Η φωτιά έχει εισέλθει εντός του χωριού, απειλόντας οικίες, υποστατικά, οχήματα, ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Μάλιστα φαίνεται πως ήδη έχουν καεί τέσσερα σπίτια και αριθμός οχημάτων.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, καθώς η πυρκαγιά είναι εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, η φωτιά αφού πέρασε από τον Αρακαπά, επεκτείνεται προς τις βουνοπλαγιές με κατεύθυνση βορειοανατολικά, ενώ έχουν εκκενωθεί τα χωριά Μελίνη, Επταγώνια και Συκόπετρα. Επίσης δόθηκαν οδηγίες για να εκκενωθούν τα χωριά Οδού, Ορά, Φαρμακάς και Αγίοι Βαβατσινιάς, Βαβατσινιά.

Δέκα εναέρια μέσα επιχειρούν αυτή την ώρα για περιορισμό της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη και απειλεί ολόκληρες κοινότητες των επαρχιών Λεμεσού-Λάρνακας, από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κος Ανδρέας Κεττής επιβεβεβαίωσε πως  αυτή την ώρα κατευθύνονται προς την Κύπρο, δυο αεροσκάφη από το Ισραήλ, μετά από αίτημα της ΚΔ.

Την ίδια ώρα απευθύνει έκκληση προς τον κόσμο, να διατηρήσει την ψυχραιμία του, να μην διαφύγει χωρίς να έχει λάβει τις κατάλληλες επίσημες οδηγίες από Αστυνομία, Πολιτική Άμυνα και Πυροσβεστική.