Πύθωνας 3 μέτρων δάγκωσε 5χρονο, τυλίχτηκε γύρω του και τον έριξε σε πισίνα… αλλά σώθηκε

Απίστευτη περιπέτεια για τον 5χρονο Μπο στην Αυστραλία που δέχτηκε επίθεση από πύθωνα, αλλά κατάφερε να σωθεί. Ο πύθωνας τον δάγκωσε, τυλίχθηκε γύρω από το πόδι του και τον έσυρε μέσα σε πισίνα, όπως διηγήθηκε σήμερα ο πατέρας του σε μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπο έπαιζε δίπλα σε πισίνα στο Μπάιρον Μπέι, στην ανατολική Αυστραλία, όταν ο πύθωνας μήκους τριών μέτρων του επιτέθηκε από τα φυτά, διηγήθηκε ο πατέρας του, Μπεν Μπλέικ, στον ραδιοσταθμό Nine Radio. «Πιστεύω ότι ο πύθωνας περίμενε ένα θύμα, ένα πουλί ή κάποιο άλλο, και βρέθηκε ο Μπο» είπε. Ο πύθωνας δάγκωσε το παιδί, το έσυρε μαζί του μέσα στο νερό και τυλίχθηκε γύρω από το πόδι του.

Ο 76χρονος παππούς του αγοριού έτρεξε να το σώσει. Βούτηξε στην πισίνα για να το βγάλει από το νερό, ενώ το φίδι εξακολουθούσε να βρίσκεται τυλιγμένο γύρω του. Ο Μπεν Μπλέικ απελευθέρωσε το παιδί από τον πύθωνα και προσπάθησε να τον ηρεμήσει. «Δεν είμαι μικρός, τον ελευθέρωσα σε 15 με 20 δευτερόλεπτα», είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Εκτός κινδύνου ο 5χρονος
Το αγόρι, που θεωρείται πλέον «πραγματικός στρατιώτης», αναρρώνει καλά. «Από τη στιγμή που καθαρίσαμε το αίμα και του είπαμε ότι δεν θα πεθάνει επειδή δεν ήταν δηλητηριώδες φίδι, ήταν καλά», διηγήθηκε ο πατέρας του.

Μολονότι οι πύθωνες δεν είναι δηλητηριώδεις, το πεντάχρονο αγόρι έλαβε θεραπεία για να αποφευχθεί τυχόν μόλυνσή του από το δάγκωμα.

Περιγράφοντας τα γεγονότα ως δοκιμασία, ο Μπλέικ πρόσθεσε ότι τα φίδια είναι μια πραγματικότητα της καθημερινής ζωής στο Μπάιρον Μπέι, δημοφιλή τουριστική πόλη και Μέκκα του σερφ, που βρίσκεται βόρεια του Σίδνεϊ, σε απόσταση οκτώ ωρών οδικώς. «Αυτή είναι η Αυστραλία. Βρίσκονται παντού» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ο πύθωνας αφέθηκε ελεύθερος και ότι «το κακοποιό στοιχείο» επέστρεψε αμέσως στα φυτά, «τον τόπο του εγκλήματος».