Πότε ο τόπος μας ήταν καλύτερα;

**του Λευτέρη Χριστοφόρου – Αναπλ. Πρόεδρος ΔΗ.ΣΥ. – Ευρωβουλευτής Ε.Λ.Κ.

Καθημερινά διεξάγονται συζητήσεις και από κάποιους επιχειρείται προεκλογική ένταση και σύγχυση, με αποτέλεσμα ο Κύπριος Πολίτης να μην αποκομίζει πάντοτε την ορθή και αντικειμενική εικόνα.

Οφείλουμε λοιπόν να παρουσιάσουμε τις Απλές Αλήθειες στο λαό, οι οποίες είναι αδιαμφισβήτητες και είναι απτές και κατανοητές για τον κάθε Κύπριο Πολίτη.

ΠΡΩΤΟΝ. Το βασικό ερώτημα που καλούμεθα να απαντήσουμε για να καταστεί αντιληπτό εάν η παρούσα Κυβέρνηση δημιούργησε θετικό έργο στους πολίτες, είναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ.

Είμαστε καλύτερα με την παρούσα Διακυβέρνηση σήμερα ή πριν πέντε χρόνια.

Όλοι οι υποψήφιοι, όλα τα κόμματα, όλοι οι πολιτικοί οφείλουν πρώτα να απαντούν σε αυτό το κρίσιμο και Αληθές ερώτημα και μετά να αρχίζουν τις ανερμάτιστες και ατερμάτιστες πολιτικές συζητήσεις.

Αυτό το ερώτημα οφείλουν να το απαντήσουν και οι πολίτες πριν να οδηγηθούν στη κάλπη για να μην παρασυρθούν από τα ψέματα, τη παραπληροφόρηση και τη προπαγάνδα.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Εμείς επιχειρούμε απάντηση επί του θέματος, προκαλώντας όλους να πράξουν το ίδιο.

Να θυμίσω ότι η προηγούμενη Διακυβέρνηση Χριστόφια ήταν αποτέλεσμα της στήριξης όλων των πολιτικών δυνάμεων πλην του Δημοκρατικού Συναγερμού και όλων των βασικών υποψηφίων που σήμερα βρίσκονται απέναντι στην υποψηφιότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όσον και εάν κάποιοι προσπαθούν να αποσείσουν την ευθύνη τους από τις καταστροφικές συνέπειες της Διακυβέρνησης Χριστόφια, οι ευθύνες βοούν και είναι όλοι αυτοί συνυπεύθυνοι αφού χωρίς την στήριξη τους δεν θα βίωνε ο τόπος την Διακυβέρνηση Χριστόφια και τις τραγικές της συνέπειες.

ΤΡΙΤΟΝ. Το κρίσιμο έτος 2013 όταν αναλάμβανε τη Διακυβέρνηση του τόπου ο Νίκος Αναστασιάδης από την Κυβέρνηση Χριστόφια, η Κύπρος μας και οι Τράπεζες βρίσκονταν στον Αναπνευστήρα, ετοιμοθάνατες και υπό κατάρρευση.

Η Κύπρος μας βρισκόταν στο ΜΑΥΡΟ ΠΙΝΑΚΑ, των Διεθνών Αγορών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Οίκων Αξιολόγησης των ξένων επενδυτών. Ουδείς ήταν διατεθειμένος να επενδύσει ή να χρηματοδοτήσει έστω και με ένα ευρώ την Κυπριακή Οικονομία.

Μετά βεβαιότητος όλοι σήμερα διαπιστώνουν ότι η Κύπρος πέρασε σε ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, με την Οικονομία να στηρίζεται σε γερές βάσεις, το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα να επανευρίσκει την χαμένη του Αξιοπιστία και να εξυγιαίνεται και οι Διεθνείς Οικονομικοί Κύκλοι να παρουσιάζουν την οικονομία μας ως μία Αξιόπιστη, Υγιή με Προοπτική και Ανάπτυξη οικονομία, όπου μπορούν να την εμπιστεύονται ξένοι επενδυτές και ξένα επενδυτικά ταμεία.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ. Που βρισκόταν η Κοινωνία μας πριν πέντε χρόνια. Οι Κύπριοι Πολίτες βρίσκονταν σε απόγνωση, με τεράστιες ουρές στα ATM, χωρίς δουλειές, χωρίς ελπίδα και χωρίς προοπτική για την επόμενη μέρα.

Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία ξεφύτρωναν καθημερινά, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις κατέβαζαν ρολά, η οικοδομική βιομηχανία έκλεισε πλήρως και χιλιάδες τεχνίτες βρέθηκαν στους δρόμους και η Ανεργία έτρεχε με ρυθμούς 300%.

Υπάρχει σήμερα Κύπριος Πολίτης που βίωσε τη πενταετία πριν το 2013 που νοσταλγεί να επιστρέψει σε εκείνες της απευκταίες σκληρές και μαύρες μέρες του 2013.

Υπάρχει σήμερα Κύπριος Πολίτης που δεν αναγνωρίζει τη τεράστια επιτυχία και του τεράστιου θετικού άλματος που επιτεύχθηκε από το 2013 μέχρι σήμερα.

ΠΕΜΠΤΟΝ. Οι μαύροι και απογοητευτικοί αριθμοί της Κυπριακής Οικονομίας του 2013, συγκρινόμενοι με τους θετικούς και καθαρούς αριθμούς για την οικονομία του Σήμερα επιβεβαιώνουν αναντίλεκτα του λόγου το αληθές.

Να επισημάνω μόνο, ότι το Δημοσιονομικό Έλλειμμα, το έλλειμμα του Κράτους που είναι υποχρεωμένοι να καλύψουν οι πολίτες, στη προηγούμενη πενταετία είχε ετήσιο έλλειμμα της τάξης του Ενός Δις. Ευρώ. Περίπου ο κάθε πολίτης χρεωνόταν 1500 ευρώ ετησίως. Σήμερα τα Ελλείμματα έγιναν Πλεονάσματα. Μόνο για φέτος έχουμε Πλεόνασμα στο Κράτος 450 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή κατόρθωσε η παρούσα κυβέρνηση να Εξοικονομεί 1450 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο εν σχέσει με τη προηγούμενη Διακυβέρνηση.

Τι σημαίνει να έχεις Πλεόνασμα. Σημαίνει να μπορείς να πραγματοποιείς έργα, να αυξάνεις συντάξεις και μισθούς, να στηρίζεις ευάλωτες ομάδες, να ενισχύεις το Κοινωνικό Κράτος.

Εάν σήμερα οι υποψήφιοι Προέδροι μπορούν και μιλούν και τάζουν παροχές και προβαίνουν σε εξαγγελίες, είναι γιατί η παρούσα Κυβέρνηση του ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, με ορθή οικονομική πολιτική πέτυχε πλεονάσματα και έβγαλε την χώρα από τη Χρεωκοπία και τα Ελλείμματα.

Δεν χρειάζεται να παραθέσω άλλα στοιχεία, δεδομένα και Απλές Αλήθειές για να πεισθεί κάποιος ότι αναμφίβολα, οι Πολίτες μας, η Κοινωνία, ο Τόπος μας είναι ασυγκρίτως καλύτερα σήμερα, από ότι είμασταν πριν μία πενταετία.

Δεν χρειάζονται άλλα στοιχεία για να πεισθούν οι πολίτες, για τον απλούστατο λόγο. Οι Πολίτες βιώνουν την Άνοιξη για πέντε χρόνια που έφερε η Διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, αφήνοντας πίσω της, την βαρυχειμωνιά, τη Χρεωκοπία και την Αβεβαιότητα.