Πότε θα ταξιδέψει στο Διάστημα ο Ρίτσαρντ Μπράνσον ιδιοκτήτης της Virgin Galactic

Στις 11 Ιουλίου, θα ξεκινήσει το ταξίδι του με προορισμό το Διάστημα, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, μόλις λίγες μέρες πριν από το επίσης προγραμματισμένο διαστημικό ταξίδι του αντιπάλου του και ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Η εταιρεία του Μπράνσον, Virgin Galactic, η οποία ιδρύθηκε το 2004, ολοκλήρωσε πρόσφατα την ανάλυση δεδομένων από την τελευταία δοκιμαστική πτήση της στις 22 Μαΐου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι έτοιμη να στείλει τους πρώτους πολίτες στο Διάστημα, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Μικαελ Κολγκάιζερ.

«Το θέμα είναι ότι είμαστε έτοιμοι», υποστήριξε. «Δεν πρόκειται για κανένα διαστημικό αγώνα. Κάνουμε τις δοκιμαστικές πτήσεις μας και μόλις είμαστε έτοιμοι πετάμε» δήλωσε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κόντρα που φημολογείται πως έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δύο δισεκατομμυριούχους επενδυτές, Ρίτσαρντ και Μπέζος για το ποιος θα καταφέρει να φτάσει πρώτος στο Διάστημα.

Το ταξίδι του Μπέζος έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου με έναν πύραυλο κατασκευασμένο από τη Blue Origin, τη διαστημική εταιρεία του ιδρυτή της Amazon.com Inc. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, εκτός από τον ιδρυτή της εταιρείας, Ρίτσαρντ Μπράνσον, στο διαστημικό σκάφος, VSS Unity, θα βρίσκονται επίσης δύο πιλότοι καθώς και τρεις υπάλληλοι της εταιρείας Virgin Galactic, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που δημοσίευσε την Πέμπτη.

Το ταξίδι της 11ης Ιουλίου, θα είναι παρόμοιο με τη δοκιμαστική πτήση του Μαΐου, στην οποία η Unity πέταξε σε υψόμετρο άνω των 55 μιλίων (89 χιλιόμετρα). «Μετά από περισσότερα από 16 χρόνια έρευνας, μηχανικής και δοκιμών, η Virgin Galactic γίνεται πρωτοπόρος σε μια νέα εμπορική διαστημική βιομηχανία, η οποία είναι έτοιμη να αλλάξει τον κόσμο για τα καλά», δήλωσε ο Μπράνσον στη δήλωσή του.

Οι μετοχές της εταιρείας αυξάνονται σημαντικά ενόψει του ταξιδιού. Συγκεκριμένα, η Virgin Galactic σημείωσε άνοδο της τάξεως του 27% και διαμορφώθηκε έτσι στα 54,98 δολάρια μετά το κλείσιμο στη Νέα Υόρκη. Τα στελέχη της Virgin Galactic δήλωσαν ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν τις πωλήσεις εισιτηρίων μετά τις δύο δοκιμαστικές πτήσεις αυτό το καλοκαίρι. Η εταιρεία ανέστειλε τις πωλήσεις μετά τη συντριβή αεροσκάφους της το 2014 κατά την οποία ένας πιλότος έχασε τη ζωή του. Σχεδιάζει να ξεκινήσει την τακτική εμπορική της υπηρεσία το επόμενο έτος.

Check Also

Ερχονται αυξημένες τιμές ζυμαρικών λόγω της μείωσης της παραγωγής σιταριού

Οι Ιταλοί θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με αυξημένες τιμές ζυμαρικών λόγω της μείωσης της παραγωγής …

Λονδίνο: Οι τραπεζίτες επιστρέφουν στο Σίτι – «Πάρτι» για τα μπαρ και τα εστιατόρια

Πάνω από το 50% των εργαζομένων του Σίτι του Λονδίνου φαίνεται πως έχουν επιστρέψει στα …