Πόσο μεγάλη ήταν η περιουσία του Άντονι Μπουρντέν; Σε ποιον την αφήνει…

Αρκετά μικρότερη από τις εκτιμήσεις που είχαν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας είναι τελικά η περιουσία του διάσημου σεφ Άντονι Μπουρντέν.

Ο παγκοσμίου φήμης σεφ έβαλε τέλος στη ζωή του στις αρχές Ιουνίου σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Γαλλία.

Η διαθήκη του ανοίχτηκε και αποκαλύφθηκε ότι τα περιουσιακά του στοιχεία ανέρχονταν μόλις στα 1,21 εκατομμύρια δολάρια και όχι στα 16 εκατομμύρια όπως έγραφαν πολλά ΜΜΕ.

Ωστόσο, όπως είχε επισημάνει και ο ίδιος πολλές φορές σε συνεντεύξεις του, τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα έπεφταν τελείως έξω αφού «δεν λάμβαναν υπόψη τον σπάταλο χαρακτήρα του».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η περιουσία του Μπουρντέν περιλαμβάνει 450.000 δολάρια σε μετρητά και καταθέσεις, 250.000 δολάρια σε ακίνητα περιουσιακά στοιχεία και πάνω από 500.000 δολάρια σε οφειλές από πνευματικά και λοιπά δικαιώματα.

Η 11χρονη κόρη του Αριάν είναι ο αποδέκτης της μεγάλης περιουσίας του Μπουρντέν, όπως είχε ορίσει ο ίδιος στη διαθήκη του. Ο Μπουρντέν υπεραγαπούσε την κόρη του και μιλούσε συχνά για εκείνη στις συνεντεύξεις του.

Τη διαχείριση της περιουσίας θα την έχει η εν διαστάσει σύζυγός του, Οτάβια Μπούσια, όπως είχε ορίσει ο ίδιος ο Μπουρντέν.

Το ζευγάρι είχε χωρίσει το 2016 μετά από εννέα χρόνια γάμου αλλά οι σχέσεις τους παρέμεναν πολύ αρμονικές, κυρίως χάρη στην κόρη τους.