Πόσο θα μειωθούν τα ενοίκια;

Όσο η πρόταση του ΑΚΕΛ για μείωση των ενοικίων εξετάζεται, εγκρίνεται, τροποποιείται, έχοντας προκαλέσει αναστάτωση για το αν είναι ή όχι νόμιμη, αν θα εφαρμοστεί και στα οικιστικά ή μόνο στα εμπορικά υποστατικά, αν το ύψος της μείωσης θα είναι 25 ή 20%, ευτυχώς κάποιοι παίρνουν την πρωτοβουλία και προχωρούν στην άτυπη εφαρμογή του σχεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στη Λαιμητόμος, ιδιοκτήτης ακινήτων στο Γέρι δεν μείωσε απλά το ενοίκιο στον πρόσφατα άνεργο νοικάρη του, αλλά παρέχει δωρεάν το διαμέρισμα σε αυτόν μέχρι να ξαναβρεί δουλειά.

Άλλος ιδιοκτήτης ακινήτων στην περιοχή Λιβαδιών στη Λάρνακα  προχώρησε σε σημαντική μείωση ύψους 20% της τιμής ενοικίου.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις περιπτώσεις οικειοθελούς μείωσης ενοικίων που έγιναν γνωστές στη Λαιμητόμο δημιουργώντας ένα κλίμα αισιοδοξίας.

Εμείς επικροτούμε τέτοιες πρωτοβουλίες και ενθαρρύνουμε όλους, όπως σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με πνεύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης διευθετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μεταξύ τους οικονομικές συμφωνίες.