Πόσες κάλπες θα στηθούν τελικά στη Βουλή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ;

Φωτιά έχει ανάψει στο πολιτικό σκηνικό η υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ. Μετά τον πρώην υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στο στόχαστρο μπαίνουν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος μετά απο πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ήδη, μετά την πρόταση των κομμάτων της συγκυβέρνησης που ζητούν προανακριτική επιτροπή για τον Παπακωνσταντίνου και του ΣΥΡΙΖΑ που βάζει στο κάδρο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όλα δείχνουν ότι θα στηθούν άλλες δύο κάλπες για Παπανδρέου και Παπαδήμο. Μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης των ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε πως το κόμμα του κατέθεσε πρόταση για την παραπομπή σε προανακριτική των δύο πρώην υπουργών Οικονομικών καθώς και των δύο πρώην πρωθυπουργών, κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμου, με  κατηγορίες που αφορούν νόθευση και υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία σχετικά με την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος και άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι θα ζητήσει τη στήριξη της πρότασης του κόμματος του απο τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος απο το Σύνταγμα αριθμός βουλευτών(30).

Ωστόσο, την πρόταση για παραπομπή των δύο πρωθυπουργών ίσως να στηρίξει και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να στηθούν στη Βουλή -για το θέμα της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ- 4 κάλπες!