Πόσα λεφτά θα πάρουν ο Χάρι και η Μέγκαν μετά την παραίτηση τους…

Έκπληξη προκάλεσε η ανακοίνωση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ ότι θα αποποιηθούν τα… βασιλικά μεγαλεία και θα «δουλέψουν για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι».

Αυτό σημαίνει ότι θα χάσουν εκατομμύρια λίρες, όπως πιθανόν φαντάζεται κανείς στο άκουσμα της είδησης ή το αντίθετο;

Ο Χάρι και η Μέγκαν ουσιαστικά δεν θα λαμβάνουν πλέον το ποσοστό που τους αναλογούσε από τους φόρους που πληρώνουν οι Βρετανοί πολίτες. Κανείς δεν ξέρει το ακριβές ποσό αυτής της «επιχορήγησης» που αναλογεί στο πριγκιπικό ζεύγος, αλλά υπολογίζεται στις 100.000 λίρες ετησίως.

Αν και στην ανακοίνωση του ζευγαριού αναφέρεται με σαφήνεια ότι παραιτούνται από αυτό το προνόμιο, δε διευκρινίζεται τι θα συμβεί με τα μετρητά που παίρνουν από τον πρίγκιπα Κάρολο, από ένα ακίνητο στην Κορνουάλη, αξίας 1,2 δισ. λιρών που κάποιοι ισχυρίζονται ότι πρέπει να θεωρείται δημόσιο περιουσιακό στοιχείο. Από αυτό το ακίνητο φέτος, οι Χάρι και Γουίλιαμ πήραν 4,9 εκατ. λίρες, από τα οποία περίπου τα μισά πήρε το ζεύγος Χάρι και Μέγκαν.

Ο Χάρι κληρονόμησε επίσης περισσότερα από 20.000.000 από την μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα και περίπου 7 εκατομμύρια από την προ-γιαγιά του.

Η περιουσία της Μέγκαν Μαρκλ ανέρχεται περίπου στα 4 εκατ. λίρες και προέρχεται κυρίως από την αμοιβή της με 37.000 λίρες το επεισόδιο στην επιτυχημένη αμερικανική σειρά Suits.

Αν και το ζευγάρι θα έχει κάποια απώλεια στα έσοδά τους, πρόκειται για δύο από τις πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες στον πλανήτη. Μπορούν να πληρωθούν μισό εκατ. Δολάρια απλά για μία ομιλία ενώ τα χρήματα που μπορούν να κερδίσουν από εμπορικές συμφωνίες με χορηγούς θα έχουν… πολλά μηδενικά!

Επίσης, πριν παντρευτεί τον Χάρι, η Μέγκαν έβγαζε 61.000 λίρες το χρόνο από το blog της The Tig, το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει όταν έγινε γνωστή η σχέση της με τον πρίγκιπα αλλά τώρα είναι ελεύθερη να το ξανανοίξει.