“Πόσα απίδια πιάνει ο σάκος” κ. Παπαδόπουλε;

Άλλη μια δύσκολη εβδομάδα ξεκινάει για τον Νικόλα Παπαδόπουλο, καθώς την Τετάρτη πρέπει να περάσει και το “σκόπελο” της Κεντρικής Επιτροπής. 

Μπορεί το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος να αποφάσισε την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση με ψήφους 22 υπέρ και 17 κατά, διαφυλάσσοντας προς το παρόν την πολιτική “πυγμή” του κ. Παπαδόπουλου, ωστόσο η κρίσιμη συνεδρίαση της Τετάρτης για το αν θα υιοθετηθεί η πρόταση ή όχι μπορεί να τα ανατρέψει όλα.

Ως γνωστόν το να έρθουν τα πάνω κάτω είναι υπόθεση δευτερολέπτων ή για την ακρίβεια στην περίπτωση του ΔΗΚΟ υπόθεση “πειθούς”. Κι αυτό γιατί μπορεί το “στρατόπεδο” του κ. Παπαδόπουλου να επικράτησε στην ψηφοφορία του ΕΓ, ωστόσο τα μοιρασμένα κουκιά (δηλαδή οι 80 εξασφαλισμένοι ψήφοι της κάθε πλευράς) στην Κεντρική Επιτροπή δείχνουν όχι η μάχη θα είναι πολύ σκληρή.

Οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν όχι μόνο την τύχη του κόμματος στην κυβέρνηση, αλλά και την τύχη του ίδιου του κόμματος στον πολιτικό στίβο, καθώς όπως λέει και ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν “ενδεχόμενη φυγή θα αποδυναμώσει το κόμμα”.

Και να δικαιολογήσουμε και τον τίτλο “πόσα απίδια πιάνει ο σάκος”, στη συνεδρίαση αυτή θα φανεί αν ο κ. Παπαδόπουλος θα καταφέρει να πάρει τους αναποφάσιστους με το μέρος του και να βγει νικητής ή θα αποδείξει ότι το όνομα δεν κάνει τον ηγέτη.

Πιστεύετε κ. Παπαδόπουλε ότι θα καταφέρετε να πείσετε τα μέλη του κόμματος σας ή μήπως πλησιάζει η ώρα να παραδώσετε σε κάποιον άλλον ηγέτη που θα μπορέσει να πείσει όχι μόνο τους δικούς του αλλά και τους ξένους;

Ε.Κ.