«Πόλεμος» Amazon – Apple με φόντο …. τα smartwatches

«Πόλεμος» Amazon – Apple με φόντο …. τα smartwatches

Η αγορά των wearables εκτιμάται από τους αναλυτές θα ανέλθει στα 52 δισ. δολάρια το 2020, με τα περισσότερα έσοδα κυρίως από τα smartwatches

Ένα φορητό gadget γυμναστικής χεριού με την ονομασία Halo Band λάνσαρε η Amazon, εισερχόμενη έτσι στην αγορά συσκευών καταγραφής στοιχείων για την υγεία, μία αγορά η οποία κυριαρχείται από το δίπολο Apple και Fitbit.

Το wrist band χρησιμοποιεί αλογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για να παρακολουθεί μια σειρά μετρήσεων προσωπικής ευεξίας, από τη σωματική δραστηριότητα έως τον ύπνο και ακόμη και τη διάθεση. Οι λειτουργίες της συσκευής περιλαμβάνουν από τρισδιάστατες σαρώσεις για τον εντοπισμό του σωματικού λίπους, έως την ανίχνευση του φωνητικού τόνου για την ανάλυση των συναισθημάτων. Η συσκευή θα συνοδεύεται από μια εφαρμογή και οι χρήστες θα μπορούν να συνδέουν τους λογαριασμούς τους με εφαρμογές τρίτων για την περαιτέρω παρακολούθηση του βάρους τους και της υγείας τους.

Η εταιρεία προσφέρει μια πρόωρη πρόσβαση στο Halo μόνο με πρόσκληση από σήμερα και τιμή γνωριμίας 64,99 δολαρίων στην οποία περιλαμβάνονται 6 μήνες της υπηρεσίας δωρεάν. Η ασφαλιστική John Hancock, ένα παράρτημα της Manulife Financial, ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει στους πελάτες της να συνδέσουν τα δεδομένα του Amazon Halo με ένα πρόγραμμα ευεξίας και θα τους επιβραβεύει για τις υγιεινές τους συνήθειες.

«Παρά την αύξηση των ψηφιακών υπηρεσιών και συσκευών καταγραφής της υγείας κατά την τελευταία δεκαετία, δεν έχουμε δει αντίστοιχη βελτίωση στην υγεία του πληθυσμού στις ΗΠΑ» δήλωσε ο Μαουλίκ Μαζμουντάρ, επικεφαλής Ιατρικής για το Amazon Halo. Πρόσθεσε δε ότι η Amazon επιδιώκει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της σε λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει και να αναλύει μοτίβα, ούτως ώστε να βοηθάει τους ανθρώπους να μαθαίνουν και να κρατούν τις καλύτερες συνήθειες.

Η Amazon εισήλθε πριν από μια 10ετία στην αγορά των gadgets, παρουσιάζοντας τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες Kindle. Σήμερα η εταιρεία συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους πωλητές ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης στις ΗΠΑ, με προεξέχοντα προϊόντα τα έξυπνα ηχεία Echo και τις συσκευές συνεχούς ροής βίντεο Fire TV. Μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της τα τελευταία χρόνια επικεντρώνονται στην περαιτέρω ανάπτυξη της Alexa, του λογισμικού φωνής που τροφοδοτεί τα ηχεία Echo.

Η εταιρεία αναμενόταν να εισέλθει στην κατηγορία των φορητών συσκευών wearables, μια αγορά η οποία όπως εκτιμάται από τους αναλυτές θα ανέλθει στα 52 δισ. δολάρια το 2020, με τα περισσότερα έσοδα κυρίως από τα smartwatches. Το Bloomberg ανέφερε από πέρυσι ότι η Amazon εργαζόταν σε μια φορητή συσκευή ικανή να αναγνωρίζει τα ανθρώπινα συναισθήματα.