“Πόλεμος” για το δς της Τρ. Κύπρου

Εδώ και μέρες γίνεται ένα οργιώδες παρασκήνιο για τα συμφέροντα που θα εκπροσωπηθούν στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας Κύπρου.

“Πόλεμος” έχει ξεσπάσει μεταξύ του διοικητή της κεντρικής τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη, του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β, ο οποίος εκπροσωπεί τους παλιούς μετόχους και 5 δικηγορικών γραφείων στο σύνολο. (Του Ν. Αναστασιάδης & συνεταίροι, Χρ. Δημητριάδης & Σία, Σκορδής και Παπαπέτρου, Ανδρέας Νεοκλέους & Σία και Χρ. Βασιλειάδης).

Ο “μεγάλος πόλεμος” γίνεται για τα ονόματα των μελών στο διοικητικό συμβούλιο το οποίο πρόκειται να εκλεγεί στις 10 Σεπτεμβρίου με 2-3 εκπροσώπους τους. Δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν ρώσοι τεχνοκράτες η άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης τους.

Στο συμβούλιο της τράπεζας Κύπρου  θα εκπροσωπείται η διαχειρίστρια της “κακής” Λαικής, κ. Άντρη Αντωνιάδου, η κυβέρνηση, τα ταμεία προνοίας της τράπεζας Κύπρου και της Cyta και ένας εκπρόσωπος του ΣΥΚΑΛΑ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι μικροί μέτοχοι και οι ανασφάλιστοι καταθέτες οου ζητούν και αυτοί εκπροσώπηση στο δς.

Η τράπεζα Κύπρου και Λαική ήταν από τις πρώτες τράπεζες που δημιουργήθηκαν και άντεξαν μία τουρκική εισβολή και με τη κατοχή του 38% του κυπριακού εδάφους. όμως είχαν καταφέρει να επιβιώσουν τότε….

Βρέθηκαν όμως τώρα 10-15 “Golden Boys” να διαλύσουν και τις 2 τράπεζες. Μεγάλη ευθύνη φέρει και η τέως κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια έστω αν βγαίνει και “ρίχνει πυροτεχνήματα” στη προσπάθεια του να επιρρίψει ευθύνες σε άλλους….

Ο Κυπριακός λαός απατεί να βρεθούν επιτέλους οι ένοχοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.