“Πόλεμος” για την πρωτιά της είδησης στην Αμερική – Με κάθε επιφύλαξη ότι αυτός είναι ο δράστης, έδωσε τη φωτογραφία του το ABC

Με κάθε επιφύλαξη , ότι πράγματι είναι αυτός ο δράστης του μακελειού στο Κονέκτικατ, το δίκτυο ABC News  ,έδωσε τη φωτογραφία του στη δημοσιότητα. Είναι ο Άνταμ Λάνζα σε φωτογραφία του 2005.

Στον «πόλεμο» για την πρωτιά και την αποκλειστικότητα πολλά αμερικανικά Μέσα βιάστηκαν και έδωσαν λάθος στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα του νεαρού άνδρα που “γάζωσε” παιδιά και δασκάλους στο δημοτικό σχολείο.

Ο νεαρός , σκότωσε τη μητέρα του μέσα στο σπίτι που ζούσαν , πήρε τρία όπλα και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, μάσκα και μαύρο στρατιωτικό εξοπλισμό, πήγε στο δημοτικό σχολείο όπου η μητέρα του εργαζόταν ως δασκάλα. Πρώτα θύματά του εκεί, ήταν η διευθύντρια και η ψυχολόγος του σχολείου, που τον συνάντησαν στο διάδρομο.

Ο νεαρός δράστης έμπαινε σε μία μια αίθουσα. Σκότωσε 20 παιδιά. Τα 18 μέσα στις τάξεις τους . Τα δύο μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένα στο νοσοκομείο, όπου εξέπνευσαν. Πυροβόλησε δάσκαλους και προσωπικό του σχολείου και μετά αυτοκτόνησε.

Ο 20χρονος ήταν στο παρελθόν μαθητής στο ίδιο σχολείο. Οι συμμαθητές του τον περιγράφει ως έναν ντροπαλό, σπάνιας εξυπνάδας μαθητή, που ντυνόταν πιο τυπικά από τους περισσότερους συμμαθητές του. Όταν πήγε στο Γυμνάσιο συνήθιζε να φοράει χακί παντελόνια, πουκάμισα και πολλές φορές ένα ειδικό αξεσουάρ προστασίας της τσέπης από τα στυλό και τις πιθανές διαρροές του.

Μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει μέχρι τώρα οι αστυνομικές αρχές φέρνουν ως αιτία της φρικτής αυτής κατάληξης την πίεση που ο 20χρονος δεχόταν από τη μητέρα του  να είναι ο εξυπνότερος και ο πιο εργατικός στο σχολείο. Ίσως γιαυτό ,εκτιμούν, και το πρώτο θύμα ήταν η μητέρα του.