Πως ο καφές μπορεί να μας προσφέρει μακροζωία;

Πολύ λίγοι είναι εκείνοι που δεν τους αρέσει ο καφές. Όλοι μας λίγο ή πολύ έχουμε πιει αυτό το υπέροχο ρόφημα είτε ζεστό είτε κρύο.

Έρευνες έρχονται συνέχεια στο φως για τα οφέλη που προσφέρει ο καφές στην υγεία μας. Μία νέα όμως έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πρόσφατα κατέδειξε ότι εκείνοι που πίνουν τουλάχιστον τέσσερις καφές την μέρα έχουν μεγαλύτερης πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο από εκείνους που τον απεχθάνονται.

Η έρευνα λοιπόν του European Society of Cardiology Congress, πήρε δείγμα από 20,000 άνθρωποι με μέσο όρο τα 37 χρόνια ζωής για 10 χρόνια. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως εκείνοι που έπιναν πολύ καφέ είχαν λιγότερες από 64% πιθανότητες να πεθάνουν σε σχέση με εκείνους που δεν βάζουν αρκετή καφεΐνη στη ζωή τους.

Παράλληλα οι επιστήμονες  σχολίασαν ότι “τα στοιχεία μας δείχνουν ότι υπάρχει μια σύνδεση της μακροζωίας με τον καφέ και την καφεΐνη, χωρίς ωστόσο να είναι και τα αίτια που θα κάνουν κάποιον να ζήσει περισσότερο. Τα νέα πάντως είναι θετικά και φαίνεται πως ο εθισμός μας στον καφέ δεν μπορεί να μας σκοτώσει”.