Πως να εξοικονομήσετε μπαταρία στο κινητό σας

Το κινητό σου πρόκειται να «μείνει» από μπαταρία; Ιδού πώς μπορείς να κερδίσεις χρόνο
about 2 hours ago – 0 Comments

Εφιάλτης έχει καταντησει πια, η διάρκεια της μπαταρίας του κινητού. Στο αρελθόν δεν έφευγες από το σπίτι χωρίς να εχεις ελέγξει εάν έχεις πάρει τα κλειδιάσου, τώρα ελέγχεις αν εχεις μπαταρία ή και φορτιστή.

Και επειδή έχει χρειαστεί πολλές φορές να πεις την ατάκα: «Σόρυ, δεν είχα μπαταρία στο κινητό», δες πώς μπορείς να σώσεις τέτοιου είδους καταστάσεις.

 Βγάλε τη δόνηση: Καλύτερα, λοιπόν, να δυναμώσεις την ένταση του ήχου σου παρά να το αφήνεις να δονείται κάθε φορά που σου έρχεται κάποια ειδοποίηση.

Απενεργοποίησε όχι μόνο το 3G/4G, αλλά και το Wi-fi: Όταν είναι ανοιχτό το ασύρματο δίκτυο στο κινητό σου, εκείνο αναζητά συνεχώς κάποιο δίκτυο για να συνδεθεί –είτε υπάρχει, είτε όχι- καταναλώνοντας έτσι πιο γρήγορα την μπαταρία του κινητού.

 Χαμήλωσε τη φωτεινότητα της οθόνης: Εντάξει, μην τη φτάσεις στο επίπεδο που δε βλέπεις καλά καλά τι γράφει το μήνυμα, αλλά δε χρειάζετα να είναι και στο 90%.

Μείωσε τις ειδοποιήσεις των social media: Δε χρειάζεται, για παράδειγμα, να δέχεσαι ειδοποιήσεις για κάθε σχόλιο ή like που σου κάνουν στο Instagram. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το facebook.

Background app fresh: Αν έχεις iphone, τότε «κλείσε» αμέσως αυτή τη λειτουργία.