Πως να αντιμετωπίσετε τι αιμορροΐδες

Οι “αιμορροΐδες” (ιατρικώς αιμορροϊδοπάθεια) είναι μια μη-φυσιολογική κατάσταση κατά την οποία ο ασθενής έχει πρησμένες φλέβες στο ορθό έντερο και τον πρωκτό.Μια κατάσταση που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. Διαβάστε πως μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε.

Βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας αποτελεί η αλλαγή συνηθειών όπως:

– Η αύξηση των φυτικών ινών στη διατροφή (πράσινα λαχανικά, χόρτα, προϊόντα δημητριακών ολικής αλέσεως). Βοηθούν στην κένωση μαλακών κοπράνων και στην αποφυγή ερεθισμού των αιμορροΐδων.

– Η αύξηση πρόσληψης υγρών.

– Η μείωση των τροφών που μπορεί να δράσουν ερεθιστικά (παστωμένα ψάρια, το παστωμένο κρέας, τα λουκάνικα, το σαλάμι, τα αλμυρά τυριά, τα πολλά αβγά, τα τηγανητά φαγητά, τα αλκοολούχα ποτά,καρυκεύματα, καφεΐνη).

– Η σωματική άσκηση. Είναι ευεργετική η αύξηση της σωματικής σας δραστηριότητας όπως το κολύμπι,το περπάτημα και η αεροβική άσκηση που αποτελούν την καλύτερη και καταλληλότερη άσκηση.

– Τα λουτρά Sitz, είναι ένας τρόπος να τις αντιμετωπίσετε, καθώς που ενυδατώνουν την πρωκτική περιοχή μέσα σε ζεστό νερό, σε ένα ρηχό λουτρό) για 15-20 λεπτά, 3-4 φορές/ημέρα είναι μια απλή και αποτελεσματική επεξεργασία και για τους δύο στόχους.

– Τα παυσίπονα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον πόνο, αλλά το κάψιμο και η φαγούρα αποκρίνονται καλύτερα στις δερματικές κρέμες και τα υπόθετα που θα βρείτε στα φαρμακεία.

-Για να συρρικνωθούν οι αιμορροΐδες σας πίσω στο κανονικό μέγεθος, τα τοπικά φάρμακα είναι πάλι χρήσιμα.