Πωλείται το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο

Βρίσκεται σε μία από τις ωραιότερες και ακριβότερες συνοικίες του Λονδίνου, στο Holland Park. Είναι ένα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής κτίριο 115 χρόνων ,1.000 τ.μ., βικτοριανού ρυθμού και πωλείται από την ελληνική κυβέρνηση. Πώληση στο πλαίσιο της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης να βρει αγοραστές για τα περίπου 30 ευρωπαϊκά ακίνητα που κατέχει και απαιτούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τη συντήρησή τους.

Η πώληση αναμένεται να επιφέρει στην ελληνική κυβέρνηση έως και 26 εκατομμύρια στερλίνες.

Στη γειτονιά είχε κτίριο και ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Richard Branson ο οποίος το πούλησε πέρυσι έναντι 17 εκατομμυρίων στερλινών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ενοίκια στην περιοχή αγγίζουν τις 25.000 στερλίνες την εβδομάδα!
ΤΑ 30 κτίρια που η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου βρίσκοτνται σε Αρμενία, Αυστρία, Αλβανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Δανία, Ελβετία, Ισπανία, Ιρλανδία, Σερβία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Λουξεμβούργο, Μ. Βρετανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), Ρουμανία, Σλοβενία, Τσεχία, Τουρκία και Φινλανδία.