Πυρ ομαδόν κατά Σταϊνμπρουκ για τις δηλώσεις περί χαμηλών αμοιβών των καγκελάριων…

Οι Γερμανοί καγκελάριοι δεν αμείβονται όσο θα έπρεπε … η Άνγκελα Μέρκελ τυγχάνει καλύτερης μεταχείρισης επειδή είναι γυναίκα…

Η δήλωση αυτή του Πέερ Στάινμπρουκ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και πυρά προς το πρόσωπό του ακόμη και από το ίδιο του το κόμμα, τους Σοσιαλδημοκράτες.

Τη δήλωση, ο αντίπαλος της Μέρκελ στις εκλογές του 2013 την έκανε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, εκφράζοντας παράλληλα και την άποψή του ότι η Γερμανίδα καγκελάριος είναι αποφασιστική και γιαυτό δημοφιλής. “Η καγκελάριος έχει επιβληθεί σε έναν ανδρικό κόσμο, δείχνει πολύ αυθεντική και συμπεριφέρεται με μετριοφροσύνη”, είπε,παραδεχόμενος ότι αυτό έχει απήχηση στους τυπικούς υποστηρικτές του Σοσιαλδημοκρατικού του κόμματος.

Μία ημέρα πριν είχε κάνει τις δηλώσεις περί αμοιβών…   «Ένας Γερμανός καγκελάριος δεν αμείβεται αρκετά σε σύγκριση με την προετοιμασία που κάνει και τις ευθύνες που έχει… ένας διευθυντής τράπεζας στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία κερδίζει περισσότερα από όσα ένας καγκελάριος».

Αποστάσεις από τις δηλώσεις Στάινμπρουκ κράτησε ο σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, λέγοντας στη Bild: «Κατά την άποψή μου οι πολιτικοί στη Γερμανία αμείβονται επαρκώς. Ήμουν πάντοτε βέβαιος ότι μπορούν να ζήσουν από το μισθό τους. Και κάποιος που δεν αισθάνεται ότι αμείβεται αρκετά μπορεί πάντα να ψάξει για άλλο επάγγελμα».

Ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος έχει και στο παρελθόν βρεθεί στο στόχαστρο, κατηγορούμενος ότι έδινε διαλέξεις επί πληρωμή, κερδίζοντας 1,25 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια.