Πυροσβεστική: Φωτιά σε λεωφορείο στη Λεμεσό και νηπιαγωγείο στη Λευκωσία

Πυροσβεστική: Φωτιά σε λεωφορείο στη Λεμεσό και νηπιαγωγείο στη Λευκωσία

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 2ης Φεβρουαρίου 2019 μέχρι και τις 07.30 της 3ης Φεβρουαρίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 38 κλήσεις για βοήθεια,17 πυρκαγιές,17 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.

Στις 20.46 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε λεωφορείο μάρκας ΜΑΝ. Ανταποκρίθηκαν για την κατάσβεση του 3 πυροσβεστικά οχήματα από το Σταθμό Αγίου Νικολάου Λεμεσού και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 21.08.

Ήταν σταθμευμένο (ακινητοποιημένο) στο χώρο στάθμευσης της εταιρείας λεοφορείων, ανατολικά της εκκλησίας Άγιου Γεώργιου της Χαβούζας στην Λεμεσό. Το λεωφορείο έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνήθηκαν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και πρόκειται περί εμπρησμού.

Σήμερα το πρωί, στις 07.22,  λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε Νηπιαγωγείο στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στο Στρόβολο, στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 07.58.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στον υπόγειο χώρο της κουζίνα του Νηπιαγωγείου. Από την πυρκαγιά έπαθε ζημιές ο εξοπλισμός και η ηλεκτρική εγκατάσταση της κουζινας και από τον καπνό και την θερμότητα επηρεάστηκε το υπόλοιπο νηπιαγωγείο. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συεργασία με την Αστυνομία.

Εξάλλου χθες στις  18.36  λήφθηκε κλήση για παροχή βοήθειας στην Αστυνομία σε επιχείρηση ανεύρεσης ομάδας 21 συνολικά ατόμων (17 νεαρών ατόμων και 4 ενηλίκων) που χάθηκαν σε μονοπάτι της φύση στο Τρόοδος από την περιοχή Μνήματα των επισκόπων προς Άγιο Νικόλαο της Στέγης.

Ανταποκρίθηκε για βοήθεια στην ανεύρεση 6μελή ομάδα ειδικών διασώσεων της ΕΜΑΚ η οποία βρισκόταν κάτω από τον συντονισμό της Αστυνομίας. Η ειδική ομάδα διασώσεων συνέβαλε στην διάσωση 2 τραυματισμένων ατόμων που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης καθώς επίσης και στον εντοπισμό και αεροδιακομηδή με ελικόπτερο της ΜΑΕΠ των 21 ατόμων που αγνοούνταν.

Η ολοκλήρωση της επιχείρησης και η αεροδιακομηδή των μελών μας πίσω στο σημείο έναρξης της όλης επιχείρησης διεκπεραιώθηκε λίγο πριν της 08.05 σήμερα.