Πυροσβεστική Υπηρεσία: Ανταποκρίθηκε σε 40 κλήσεις για βοήθεια

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 11ης Αυγούστου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 12ης Αυγούστου 2018 ανταποκρίθηκε σε 40 κλήσεις για βοήθεια ,24 πυρκαγιές,13ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

•  Στις 11.45 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σεξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και χαρουπόδεντραστο δρόμο των χωρίων Αυδήμου – Πάχνας στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν 4 πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς πόλης και επαρχίας Λεμεσού και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 14.55. Για το έργο της κατάσβεσης συνέβαλαν επίσης 2 πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών , 1 πυροσβεστικό όχημα των Βρετανικών Βάσεων καθώς επίσης και 4 εναέρια μέσα, τα 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου ενός εκταρίου. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

• Η ώρα 01.39 λήφθηκε κλήση γιαδιάσωση ατόμου από φωταγωγό πολυκατοικίας μετά από πτώση (πιθανό από τον 1οόροφο) στην οδό Τρικούπη στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου με ομάδα και όχημα διάσωσης. Ένα άτομο ινδικής καταγωγής (φοιτητής), ακινητοποιήθηκε και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων τοποθετήθηκε σε φορείο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λευκωσίας. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατάπεσε το άτομο διερευνώνται από την Αστυνομία.

• Η ώρα 05.28 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στην πρόσοψη ισόγειου κτιρίου σε κατάστημα στην οδό Σίμου Μενάνδρου στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05.39. Η πυρκαγιά περιορίστηκε εξωτερικά του καταστήματος σε ξύλινη κορνίζα, 2 μεγάλες πτυσσόμενες τέντες και η φωτεινή επιγραφή. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκε και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά φαίνεται να οφείλεται σε εμπρησμό.

Τα ακριβή αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.