Πυροσβεστική: Πυρκαγιά σε υποστατικό μετά από βραχυκύκλωμα

Πυροσβεστική: Πυρκαγιά σε υποστατικό μετά από βραχυκύκλωμα

• Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 29ης Ιουνίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 30ης Ιουνίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 33 κλήσεις για βοήθεια, 16 πυρκαγιές και 16 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

• Η ώρα 18.20 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε βοηθητικό υποστατικό οικίας στην οδό Φωτίου, στο Στρόβολο. Ανταποκρίθηκε ο πυροσβεστικός σταθμός Ακροπόλεως ‘Λοχία Σπύρου Τταντή’ και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 19.30. Το υποστατικό χρησιμοποιώταν ως βοηθητική κουζίνα και αποθηκευτικός χώρος. Από την πυρκαγιά έπαθαν εκτεταμένες ζημίες το υποστατικό και ο ηλεκτρικός και ο αποθηκευμένος εξοπλισμός του. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση αναπνευστικών συσκευών και αφρού . Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να οφείλεται σε βραχυκύκλωμα. Τα ακριβή αίτια θα διερευνηθούν από την ηλεκτρομηχανολικλη Υπηρεσία.

• Στις 20.08 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, αριθμό πεύκων και ελιών στην περιοχή ελαιοχώρι παρά του χωριό Σαλαμιού, στη Πάφο. Ανταποκρίθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από πόλη και Επαρχία Πάφου, 1 πυροσβεστικό όχημα από Τμήμα Δασών, 1 από Ταμείο Θήρας και 2 φορητές πυροσβεστικές μονάδες από τισ κοινότητες Σαλαμιού & Γαλαταριά καθώς επίσης και καδενοφόρο όχημα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 01.02. Κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 3 1/2 εκταρίων. Στον χώρο παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και πρόκειται περί κακόβουλης πράξης.

Η ώρα 21.22 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και σωρούς από σκύβαλα στην περιοχή Αρκάτζι παρά το χωριό Σωτήρα, στην Αμμόχωστο. Ανταποκρίθηκε ο πυροσβεστικός σταθμός Αμμοχώστου και ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Ξυλοφάγου με 3 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 00.49. Στο έργο της πυρόσβεσης συνέβαλαν επίσης 2 πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών και 3 εκσκαφείς. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 6 εκταρίων. Στο μέρος παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και πρόκειται περί κακόβουλης πράξης.

• Στις 01.25 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου στην οδό Θουκιδίδου , στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκε ο πυροσβεστικός σταθμός Πύλης Πάφου με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 01.45. Το όχημα μάρκας ΒΜW υπέστη εκτεταμένες ζημιές στο χώρο των επιβατών. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το εσωτερικό του οχήματος. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω αναθυμιάσεων υγρής εύφλεκτης ύλης η οποία βρισκόταν σε δοχείο εντός του χώρου επιβατών του οχήματος.