Πυροσβεστική: Πυρκαγιά σε σπίτι στη Λεμεσό από ελαττωματική καπνοδόχο

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Πάφο,  προκλήθηκε από ακτινοβολία θερμάστρας υγραερίου

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 2ης Φεβρουαρίου μέχρι τις 06.00 της 3ης Φεβρουαρίου ανταποκρίθηκε συνολικά σε 35 επεισόδια, 19 πυρκαγιές ,15 Ειδικές Εξυπηρέτησεις και 1 ψευδή κλήση.

Η ώρα 17.09 δεχτήκαμε κλήση για πυρκαγιά σε διώροφη ιδιωτική κατοικία στην οδό Ανδροκλέους στη Μέσα Γειτονιά Επαρχίας Λεμεσού.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου Λεμεσού με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.30. Η πυρκαγιά ήταν σε καπνοδόχο τζακιού η οποία επεκτάθηκε στο ψευδοτάβανο των διαδρόμου και υπνοδωματίου της οικίας. Κανένας δεν κινδύνευσε, οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν από το σπίτι. Την πυρκαγιά αντιλήφθηκε γείτονας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν και η πυρκαγιά προκλήθηκε από από ελαττωματική καπνοδόχο που εφαπτόταν σε τοιχώματα μοριοσανίδας.

Το τζάκι είχε ανάψει την προηγούμενη νύχτα και δεν ήταν αναμμένο κατά την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Η ώρα 22.22 δεχτήκαμε κλήση για πυρκαγιά σε σε όχημα μάρκας Nissan Micra το οποίο βρισκόταν
σταθμευμένο στο οικόπεδο δίπλα από πολυκατοικία στην οδό Υάκινθου στην Επαρχία Πάφου . Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η 22.49. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές στο ταμπλό και το εσωτερικό του. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 02.06 δεχτήκαμε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο διώροφης πολυκατοικίας στην οδό Αποστόλου Αντρέα στη Πόλη Χρυσοχούς. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο 02.30.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε κουρτίνα και επεκτάθηκε σε κρεβάτι και καναπέ στο καθιστικό του διαμερίσματος. Άτομο που κοιμόταν στο διαμέρισμα (άντρας) αντιλήφθηκε την πυρκαγιά και πέταξε μέσω της βεράντας στην αυλή τα καιόμενα έπιπλα. Το άτομο υπέστη ελαφριά εγκαύματα στα χέρια του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς.

Από την πυρκαγιά ζημιά έπαθαν η επίπλωση και η βαφή του διαμερίσματος.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ακτινοβολία θερμάστρας υγραερίου η οποία ήταν αναμμένη κοντά σε κουρτίνα.