Πυροσβεστική: Μαίνεται η φωτιά σε Αγ. Θεράπων – Λόφου

Όπως αναφέρει τελευταία ενημέρωση από το Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά στην επαρχία Λεμεσού είναι σε εξέλιξη.

Παραμένει ένα μέτωπο το οποίο είναι σε ποταμό και σε πολύ δύσβατη και απροσπέλαστη περιοχή. Πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και συνεχίζουν τόσο οι επίγειες όσον και οι εναέριες δυνάμεις να καταπολεμούν την πυρκαγιά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί για κατάσβεση πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε σε χαράδρες σε δυσπρόσιτη περιοχή μεταξύ των χωριών Λόφου και Άγιος Θεράπων επαρχίας Λεμεσού.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται αυτή την στιγμή συνολικά 12 επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα από πόλη και επαρχία Λεμεσού, από ΕΜΑΚ και επαρχία Πάφου.

Πυρκαγιά Πέγιας – Επαρχίας Πάφου

Η πυρκαγιά ξέσπασε η ώρα 07.52 σήμερα το πρωί. ανταποκρίθηκαν συνολικά 6 πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου και Σταθμό Υπαίθρου Στρουμπιού και 1 καδενοφόρο όχημα της επαρχιακής Διοίκησης. Εκδηλώθηκε πλησίον κατοικημένης περιοχής και η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε επέκταση της σε κατοικίες. Από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν ηλεκτρικά καλώδια Κατέκαυσε συνολική έκταση 1 1/2 περίπου εκταρίου από ξηρά χόρτα , άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων. Στο μέρος παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης και συνεχίζουν για πλήρη κατάσβεση.