Πυροσβεστική: Δεκάδες κλήσεις λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών

Πυροσβεστική: Δεκάδες κλήσεις λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 06:00 της 6ης Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 7ης Σεπτεμβρίου 2022, ανταποκρίθηκε σε 40 κλήσεις για βοήθεια, 15 πυρκαγιές, 24 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Κλήση: 15:50 – Οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λευκωσίας δέχθηκαν δέκα κλήσεις για βοήθεια λόγω των σφοδρών ανέμων, πτώσεις/μετακινήσεις δέντρων και επικίνδυνων αντικειμένων και πτώσεις υπέργειων καλωδίων. Σε μία περίπτωση προκλήθηκε πυρκαγιά σε φοινικόδεντρο σε αυλή οικίας στην Ανθούπολη από πτώση και σπινθηρισμούς καλωδίου της Α.Η.Κ. Εργάστηκαν 3 συνεργεία από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Ακροπόλεως και Λακατάμιας. Βοήθεια παρείχε η εθελοντική ομάδα «SupportCy». Οι περιοχές που επηρεάστηκαν ήταν: Ανθούπολη, Δευτερά, Ψημολόφου, Πέρα Ορεινής, Επισκοπειό, και Τσέρι.

Κλήση: 16:30 – Οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λάρνακας ανταποκρίθηκαν σε δέκα κλήσεις βοηθείας λόγω βροχόπτωσης και σφοδρών ανέμων, πτώσεις/μετακινήσεις δέντρων και επικίνδυνων αντικειμένων, πτώσεις υπέργειων καλωδίων, ρυμούλκηση ακινητοποιημένων οχημάτων, άντληση νερών από υπόγεια οικιών και άνοιγμα φρεατίων όμβριων υδάτων. Εργάστηκαν 4 συνεργεία από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας και Ορόκλινης. Έγινε μερική ανάκληση προσωπικού εκτός υπηρεσίας. Βοήθεια παρείχαν συνεργεία του Δήμου Λάρνακας. Οι περιοχές που επηρεάστηκαν ήταν εντός της πόλης της Λάρνακας.

Κλήση: 17:17 – Πυρκαγιά σε στοιβάδα με 500 μπάλες σανού σε ανοικτό χώρο κτηνοτροφικής μονάδας μεταξύ Ιδαλίου και Νήσου. Από την πυρκαγιά κάηκαν 5 μπάλες σανού στη μέση της στοιβάδας. Οι υπόλοιπες μετακινήθηκαν με τη χρήση τηλεσκοπικών περονοφόρων οχημάτων. Πυροσβεστικό όχημα από Πυροσβεστικό Σταθμό της Λευκωσίας παρέμεινε στο μέρος του επεισοδίου μέχρι την απομάκρυνση όλων των μπάλων σανού που δεν ενεπλάκησαν στην πυρκαγιά. Αιτία της πυρκαγιάς είναι η πτώση κεραυνού.

Κλήση : 01:55 – Πυρκαγιά σε 4 κινητοποιημένα οχήματα αγνώστων στοιχείων, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα δίπλα από συνεργείο επιδιόρθωσης οχημάτων στη Λευκωσία . Από την πυρκαγιά τα οχήματα έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση αφρού και αναπνευστικών συσκευών. Ανταποκρίθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικούς Σταθμούς της Λευκωσίας. Τα αίτια θα διερευνηθούν σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Κλήση : 02:28 – Πυρκαγιά σε σωρό από ελαστικά, έξω από συνεργείο ελαστικών στη Λευκωσία. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε καλυμμένο εξωτερικό χώρο, όπου υπήρχαν μηχανήματα επιδιόρθωσης ελαστικών. Τα μηχανήματα ως επίσης και οι τέντες στέγασης έπαθαν εκτεταμένες ζημιές Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση νερού και αφρού. Τα αίτια θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.