Πυρκαγιές Αττικής: Στους 74 οι νεκροί και 164 τραυματίες

Δυστυχώς ο τραγικός απολογισμός της ολέθριας πυρκαγιάς ανεβαίνει συνεχώς , καθώς συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή Μάτι.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλας Μαλλίδη, ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει στους 74, ενώ ο συνολικός αριθμός τραυματιών είναι 164 ενήλικες και 23 παιδιά.

Ένας ακόμη νεκρός ανασύρθηκε από στελέχη του Λιμενικού, πριν από λίγο, στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας.

Πρόκειται για έναν άνδρα που εντοπίστηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού και αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στο Λιμεναρχείο Ραφήνας για τις διαδικασίες ταυτοποίησης με πλωτό σκάφος του σώματος.

Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Θα ξεπεράσουν τους εξήντα οι νεκροί από τη χθεσινή πυρκαγιά στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, εκτιμούν παράγοντες του δήμου. Όπως ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τα θέματα ενημέρωσης, Μύρωνας Τσαγκαράκης , εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δεδομένου ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι κατ΄ οίκον έλεγχοι.

Είκοσι πέντε από τα θύματα βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε οικοπεδικό χώρο στην περιοχή Ζούγκλα στο Μάτι.

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι οι αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για αγνοούμενους. Η κ. Μαλλίρη έκανε έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν στον τηλ. αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι τραυματίες είναι 156 ενήλικοι, εκ των οποίων 11 είναι διασωληνωμένοι, καθώς 16 παιδιά – χωρίς να κινδυνεύει κανένας από αυτούς.