Πυρκαγιά στο σταθμό 3 στο Βασιλικό

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής, δήλωσε ότι η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Βασιλικού άρχισε από  μηχανήμα το οποίο  διοχετεύεται σε φουγάρο.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή  και πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή, ενώ τα σύννεφα καπνού και οι φλόγες φαίνονται από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας Λεμεσού.

Μόλις πριν λίγο οι υπεύθυνοι της ΑΗΚ και του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς ανέφεραν ότι εκτός σοβαρού απροόπτου αποφεύγεται το μπλακ άουτ λόγω της πυρκαγιάς στην μονάδα «3» .

Η πυρκαγιά αναπτύχθηκε πολύ κοντά στους δύο ατμολέβητες που παράγουν σημαντικό ποσοστό του ηλεκτρισμού που καταναλώνεται τις τελευταίες ώρες και φτάνει στα 620 μεγαβάτ, με σοβαρό κίνδυνο να επηρεαστούν. Η εφεδρεία που ήταν σε ετοιμότητα δεν επαρκούσε να καλύψει τις ανάγκες οπότε είμασταν πολύ κοντά σε διακοπές ηλεκτρισμού σε πολλές περιοχές.

Ο κ. Κεττής είπε ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν έξι αυτοκίνητα της ΕΜΑΚ της Λεμεσού και Λάρνακας και ένα όχημα παραγωγής αφρού, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν τραυματίες, ο κ. Κεττής είπε ότι “δεν έχουμε τέτοια πληροφόρηση”.