Πυρκαγιά στη περιοχή Τραχυπέδουλας – Σε εφαρμογή το σχέδιο Ίκαρος

Πυρκαγιά στη περιοχή Τραχυπέδουλας – Σε εφαρμογή το σχέδιο Ίκαρος

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από τα ξημερώματα Πυροσβεστική, Τμήμα Δασών και ΕΜΑΚ στην μεταξύ Τραχυπέδουλας και Κελοκέδαρα της Πάφου.

Στις 00.48 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αποκάλαμα σε δύσβατη περιοχή μεταξύ των χωριών Κελοκέδαρα και Τραχυπέδουλα.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους πυροσβ. σταθμούς Πάφου με 4 στελεχωμένα πυροσβ. οχήματα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής έχει μπει σε εφαρμοφή το σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ και οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο σημείο ενισχύονται με επίγεια μέσα από Επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και ΕΜΑΚ, αλλά και εναέρια μέσα από από Τμ. Δασών, Αστυνομία, Ε.Φ και Βρετανικές βάσεις.

Για το έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν 3 πυροσβ. οχήματα από το Τμ. Δασών ως επίσης προωθητής γαιών από την επαρχιακή Διοίκηση και τα δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης από νωρίς το πρωί.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 29ης Ιουνίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 30ης Ιουνίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 42 κλήσεις για βοήθεια ,25 πυρκαγιές, 16 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.