Πυρκαγιά σε σταθμευμένο όχημα στην Ανθούπολη

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 06.00 της 26ης Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι και τις 07.00 της 27ης Σεπτεμβρίου 2017, ανταποκρίθηκε σε 30 κλήσεις για βοήθεια, 12 πυρκαγιές, 15 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 02.48 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας TOYOTA COROLA, σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου στην οδό Σωκράτους, στην Ανθούπολη, Λευκωσία. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας, με 2 πυροσβεστικά οχήματα, και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.08. Το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Η ώρα 06.25, σήμερα, λήφθηκε κλήση για εργατικό ατύχημα στον χώρο του Τσιμεντοποιείου Βασιλικού, στο Ζύγι. Ανταποκρίθηκε ομάδα και όχημα διάσωσης από την ΕΜΑΚ. Ένα άτομο ιδιωτικής εργοληπτικής εταιρείας που ασχολείται με εργασίες εντός του Τσιμεντοποιείου, καταπλακώθηκε από μεταλλικό καλάθι βαρετού τύπου (πλατφόρμα), το οποίο βρισκόταν σε ύψος 7 μέτρων περίπου και στηριζόταν από ανυψωτικό γερανό με χρήση συρματόσχοινων. Ο διασωζόμενος βρισκόταν εντός του μεταλλικού καλαθιού όταν αυτό υποχώρησε. Έγινε αποπαγίδευση του εργάτη με διασωστικό εξοπλισμό και, αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο για μεταφορά του στο Τ.Α.Ε.Π του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα, διερευνά η Αστυνομία και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.