Πυρκαγιά σε παλιά οικία στην Κοράκου – Στο Νοσοκομείο 80χρονη

Πυρκαγιά σε παλιά οικία στην Κοράκου – Στο Νοσοκομείο 80χρονη

Στις 12.06 το μεσημέρι, λήφθηκε κλήση στη Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε παλιά ισόγεια οικία πέντε υπνοδωματίων στην οδό Αγ. Μάμαντος στο χωριό Κοράκου Επαρχίας Λευκωσίας.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Ευρύχου και Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως με 3 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 13.16. Ολοκληρωτικές ζημιές υπέστη η οροφή της κατοικίας και εκτεταμένες ζημιές το εσωτερικό και ο εξοπλισμός της κατοικίας.

Γειτνιάζουσα κατοικία προφυλάχθηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Η πυρκαγιά φαίνεται εκ πρώτης όψεως να ξεκίνησε από το βοηθητικό υποστατικό το οποίο ήταν μέρος της κύριας κατοικίας και χρησιμοποιείτο ως κουζίνα. 80χρονη ένοικος της κατοικίας, η οποίο διαχειριζόταν μαγειρική εστία εντός της βοηθητικής κουζίνας υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με Ασθενοφόρο πριν της άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο επεισόδιο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η πυρκαγιά διερευνώνται σε συνεργασία με τη Αστυνομία.

Το πρωι, στις 07.08 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα μέρος συγκροτήματος 8 διαμερισμάτων στην οδό Χρίστου Τσιάρτα στο Παραλίμνι. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου με 3 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 07.27.

Η πυρκαγιά ήταν σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου και ξεκίνησε από το υπνοδωμάτιο το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Σοβαρές ζημιές υπέστη και το υπόλοιπο διαμέρισμα. Δεν υπήρχαν άτομα εντός του διαμερίσματος κατά την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Ένοικοι των υπόλοιπων διαμερισμάτων εγκατέλειψαν από μόνοι τους τα διαμερίσματα για προληπτικούς σκοπούς χωρίς να παρουσιαστεί οποιοσδήποτε κίνδυνος.

Η ώρα 11.47 λήφθηκε κλήση για διάσωση ζωής εγκλωβισμένου άνδρα 37 ετών (αλλοδαπού) σε όχημα στο χωριό Πέρα Ορεινής Επαρχίας Λευκωσίας. Το όχημα βρέθηκε κάτω από πρόχειρο γκαράζ με ξύλινα δοκάρια επενδυμένα με τσίγκους τo οποίο και κατέρρευσε στο όχημα κάτω από συνθήκες που διερευνά η Αστυνομία. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ομάδα και όχημα διάσωσης από το Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας. Το άτομο αποπαγιδεύτηκε με την χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων και αφού τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων μεταφέρθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η ώρα 13.53 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μηχανουργείο παρά στην Παναγία των Αμπελιών στην Αραδίππου Επαρχία Λάρνακας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας με 2 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 14.08. Από την πυρκαγιά ένα όχημα μάρκας TOYOTA SUPRA το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο εντός του μηχανουργείου για επιδιόρθωση έπαθε εκτεταμένες ζημιές.

Από τον καπνό και την θερμότητα επηρεάστηκε ελαφρός το μηχανουργείο. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.