Πυρκαγιά σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στην Λάρνακα

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικία στην οδό Ορεστιάδας στην Λάρνακα ξέσπασε χθες νωρίς το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά ξέσπασε χθες στις 5:34 το απόγευμα σε ανεπιτήρητο πλυντήριο ρούχων. Την πυρκαγιά κατέσβησε εν μέρη, γείτονας ο οποίος εισήλθε εντός του διαμερίσματος μέσω γειτονικού μπαλκονιού με τη χρήση πυροσβεστήρα ξηρής σκόνης.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε τελική κατάσβεση, εξαερισμός και επιθεώρηση. Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος απουσίαζε και με την άφιξή της στο διαμέρισμα εισέπνευσε καπνούς. Της παρασχέθηκε από την ομάδα πυρόσβεσης οξυγόνο και μεταφέρθηκε προληπτικά στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με ασθενοφόρο που κλήθηκε στη σκηνή.

Η είσοδος του διαμερίσματος παρέμεινε ανοικτή με αποτέλεσμα να εισπνεύσει καπνούς και μία έγκυος γυναίκα, η οποία κατοικούσε σε διπλανό διαμέρισμα. Επίσης εισέπνευσε καπνούς και μεταφέρθηκε από συγγενικό της πρόσωπο προληπτικά στο νοσοκομείο. Το διαμέρισμα υπέστη ζημιά κυρίως λόγω των καπνών που αναπτύχθηκαν.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου και η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ηλεκτρικού προβλήματος στο πλυντήριο ρούχων.