Πυρκαγιά σε ίδρυμα στη Λάρνακα – 6 παιδιά στο Νοσοκομείο

Δραματικές στιγμές έζησαν τα παιδιά σε ίδρυμα στη Λάρνακα. ’Εξι παιδιά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο κι ευτυχώς πήραν αργότερα εξιτήριο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 21.32 χθες βράδυ λήφθηκε πληροφορία για πυρκαγιά σε ίδρυμα το οποίο φιλοξενεί άτομα με ειδικές ικανότητες ¨Άγιος Γεώργιος¨ στην οδό Αγίου Γεωργίου Κοντού.

Ανταπόκριση 2 στελεχωμένων πυροσβεστικών οχημάτων από Σταθμό Λάρνακας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ήταν σε αποθήκη ιματισμού και αναλώσιμων υλικών εντός του κτιρίου έγινε χρήση αυλών τυλιχτήρα και 5 αναπνευστικών συσκευών. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε η αποθήκη με το περιεχόμενο της ενώ ζημιές από τον καπνό υπέστη όλος ο εξοπλισμός του ιδρύματος.

Ολόκληρο το κτίριο γέμισε καπνό. Έγινε εκκένωση όλων των διαμενόντων ατόμων (11 τρόφιμοι) και του προσωπικού (2 άτομα) του ιδρύματος.

Έγινε απεγκλωβισμός (6) έξι ατόμων (τρόφιμοι), σε συνεργασία με μέλη της Αστυνομίας και παραδόθηκαν σε (3) τρία ασθενοφόρα που τους μετέφεραν προληπτικά στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λάρνακας λόγω αναπνευστικών προβλημάτων τα οποία παρουσίαζαν.

Επιπρόσθετα άλλα 5 άτομα (τρόφιμοι) εξήλθαν του χώρου υπό την καθοδήγηση του προσωπικού και φιλοξενήθηκαν προσωρινά κατά την ώρα εκδήλωσης του περιστατικού σε παρακείμενη ταβέρνα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.