Πυρετωδώς ετοιμάζεται η Πάφος για Πολιτιιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017

Η Πάφος …συντονίζεται και ετοιμάζεται από νωρίς για το ρόλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017.

Ενόψει της συνεργασίας της με την πόλη Aarhus της Δανίας, επίσης Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017, ο δήμαρχος Πάφου  Σάββας Βέργας  απέστειλε επίσημη πρόσκληση προς το Δήμαρχο της πόλης και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Aarhus2017 Jacob Bundsgaard, να επισκεφθεί την για να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες και να καταλήξουν στο πρόγραμμα δράσεων. Και παραδέχτηκε ότι η Πάφος βρίσκεται πολύ πιο πίσω από την πόλη Aarhus και γιαυτό θα επισπεύσουν τις διαδικασίες.

Η συνεργασία των δύο πόλεων ξεκίνησε πριν από δύο μήνες στις Βρυξέλλες…  «ήμασταν σχεδόν στον ίδιο παρανομαστή και μαζί είχαμε πάρει τις πληροφορίες για τη σύνθεση και τη δομή των επιτροπών αλλά και το οργανόγραμμα που είχε τότε υποδειχθεί στο συγκεκριμένο συνέδριο που προχωρήσαμε».

Ήδη έχουν συσταθεί οι επιτροπές τους και έχουν προχωρήσει στην πρόσληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή και του project manager.

Ο κ. Βέργας πρόσθεσε πως τα προγράμματα αλλά και όλες οι διαδικασίες των δύο πόλεων θα πρέπει να συντονιστούν, δίδοντας την ευκαιρία στους Ευρωπαίους πολίτες να παρακολουθούν ταυτόχρονα τις εκδηλώσεις των δύο πόλεων.