Πυραύλους “σκούντ” εκτοξέυτηκαν μέσα στη Συρία απο το καθεστώς Ασαντ

“Eνας αριθμός” βαλλιστικών πυραύλων Σκουντ εκτοξεύτηκε στο εσωτερικό της Συρίας αυτήν την εβδομάδα δήλωσε αξιωματούχος
του NATO τις οποίες επιβεβαίωσε και το αμερικανικό υπουργείου Εξωτερικών.  Συγκεκριμένα ανέφεραν οτι οι συμμαχικές υπηρεσίες πληροφοριών, παρακολούθησης και αναγνώρισης ανίχνευσαν την εκτόξευση ενός αριθμού μη-κατευθυνόμενων βαλλιστικών πυραύλων μικρού δραστικού βεληνεκούς εντός της Συρίας αυτήν την εβδομάδα.

Η τροχιά τους και η απόσταση την οποία διένυσαν καταδεικνύουν ότι επρόκειτο για πυραύλους τύπου Σκουντ”, δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος δεν κατονομάζεται, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε, σήμερα, ότι το συριακό καθεστώς πολεμώντας τους αντάρτες χρησιμοποίησε “πυραύλους” –σε συνδυασμό με βόμβες οι οποίες εκρηγνυόμενες προξενούν σοβαρά εγκαύματα–, χωρίς όμως ταυτοχρόνως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτά τα όπλα.

“Δεν είμαι σε θέση να βεβαιώσω τον τύπο των πυραύλων, δηλώνω πάντως ότι βλέπουμε, στη φάση αυτή, να χρησιμοποιούνται (απ το συριακό καθεστώς) πύραυλοι”, δήλωσε κατά την ενημέρωση του Τύπου, που έκανε, η εκπρόσωπος Βικτόρια Νάλαντ, όταν αυτή ρωτήθηκε απ τον δημοσιογράφο των “Τάιμς Νέας Υόρκης”–“κατά πόσον αληθεύει ότι το καθεστώς Ασαντ χρησιμοποίησε
πυραύλους ΄Σκουντ΄ πολεμώντας τους αντάρτες”.