Πυρά της Χ.Τρικούπη κατά διαφωνούντων στελεχών

Με σκληρό τρόπο σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη την πρόσφατη αρθρογραφία στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία κινούνται εκτός γραμμής Βενιζέλου. Αφορμή στάθηκε άρθρο του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Θάνου Μωραΐτη, ο οποίος έθεσε ευθέως θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Είχαν προηγηθεί άρθρα των Κώστα Σκανδαλίδη, Δημήτρη Ρέππα και Παύλου Γερουλάνου.

Η Χαρ. Τρικούπη δεν κρύβει το ποιους αφορά το σκληρό σχόλιο, αλλά δεν ταυτίζει, απολύτως, τον Κώστα Σκανδαλίδη. Η εξαίρεση αφορά στην παρουσία του κ. Σκανδαλίδη στην εκλογική μάχη, από την οποία απουσίαζαν όλοι οι άλλοι, όπως λένε πηγές της Χ. Τρικούπη.

Τα «αιρετικά» στελέχη, τα οποία, κατά την Χ. Τρικούπη δεν μετείχαν στην προεκλογική μάχη, κατηγορούνται ευθέως με βαριές κατηγορίες.

Στην ανακοίνωση-σχόλιο δεν αναφέρονται ονόματα στελεχών, αλλά κανένας δεν κρύβει ποιους αφορά. Τα στελέχη αυτά κατηγορούνται ότι ανέμεναν τη «συντριβή της παράταξης» με στόχο «να διαλύσουν την κυβερνητική σταθερότητα, να ανακόψουν την ασφαλή πορεία της χώρας και να υποτάξουν την παράταξη στο άρμα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας».

Ειδικότερα, από το ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-σχόλιο:

«Κάποιοι που περίμεναν την εκλογική συντριβή της παράταξης για να διαλύσουν την κυβερνητική σταθερότητα, να ανακόψουν την ασφαλή πορεία της χώρας και να υποτάξουν την παράταξη στο άρμα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα και να πάψουν να προσβάλλουν τους πολίτες που στάθηκαν δίπλα στη παράταξη, τους υποψήφιους και τα στελέχη που έδωσαν τη μάχη των εκλογών και τελικά την ίδια την χώρα χάριν της οποίας υπάρχει ιστορικά το ΠΑΣΟΚ».

Check Also

Μητσοτάκης: Πλησιάζει η απόφαση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

Την πεποίθηση του πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα τελικά θα επιστρέψουν στην Αθήνα εκφράζει με …

Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο δημοσιογράφος και …