Πυρά Ερντογάν – Τσαβούσογλου κατά Νετανιάχου: “Είσαι τύρρανος και δολοφόνος”

Πυρά Ερντογάν – Τσαβούσογλου κατά Νετανιάχου με χαρακτηρισμούς “τύρρανος” και “δολοφόνος”.

To tweet του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου όπου αποκάλεσε τον Ερτνογάν, κατακτηκτή της Κύπρου και σφαγέα αμάχων, δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητο από τους τούρκους αξιωματούχους.

Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά του Ερντογάν σε ομιλία του προς νέους Τούρκους «να μην χτυπάτε τον αντίπαλο που έχετε ρίξει στο έδαφος, Δεν είστε Εβραίοι στο Ισραήλ».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ανάρτησή του στο twitter αποκάλεσε τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ψυχρό δολοφόνο.

“Ο εισβολέας που κλωτσάει ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος προσβάλλεται εύκολα: Ο Νετανιάχου ο οποίος βομβαρδίζει τα παιδιά που βρίσκονται στις παραλίες, ο ψυχρός δολοφόνος των σύγχρονων καιρών είναι υπεύθυνος για σφαγές χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων. Η Τουρκία δεν θα σταματήσει ποτέ να αποκαλύπτει την αλήθεια”, απάντησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο Τούρκος πρόεδρος,  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του σήμερα στην Κων/λη, εμφανίστηκε οργισμένος κατά του Νετανιάχου αναφέροντας  ότι είναι ο αρχηγός της κρατικής τρομοκρατίας. Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του είναι η φωνή των καταπιεσμένων.

«Με το να μας κατηγορεί εμάς για εισβολέα στην Κύπρο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μάλλον μπέρδεψε τη γλώσσα του. Μάλλον ήθελε να πει ότι εκείνοι είναι εισβολείς στην Παλαιστίνη και δολοφονούν γυναικόπαιδα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε με ειρωνικό τρόπο:

«Νετανιάχου, λάθος πόρτα χτύπησες. Ο Ερντογάν είναι η φωνή των καταπιεσμένων. Εσύ είσαι η φωνή των τυράννων. Εσύ προκαλείς το κράτος σου να είναι τρομοκράτης. Εσείς είστε που οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί σας κλωτσούν και σέρνουν γυναικόπαιδα. Νετανιάχου, εσύ είσαι ο τύραννος, εσύ! Εσύ είσαι ο αρχηγός ενός κράτους-τρομοκράτη. Εσένα μόνο σου ταιριάζει αυτό κι όχι στον Ερντογάν. Η Τουρκία πολεμά τους τρομοκράτες. Οι σφαγείς του Ισραήλ δεν έχουν δικαίωμα να κατηγορούν κανέναν, αν δεν δώσουν πρώτα οι ίδιοι λογαριασμοί».