Πυρά Δημητριάδη κατά Μαυρογιάννη: «Να ελεχθεί αν έπαιρνε δύο μισθούς…»

Πυρά Δημητριάδη κατά Μαυρογιάννη: «Να ελεχθεί αν έπαιρνε δύο μισθούς…»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Αχιλλέας Δημητριάδης, ο οποίος έκανε λόγο για «Διεφθαρμένη Διακυβέρνηση Αναστασιάδη και Συνεργάτες».

Μια μέρα μετά την επικύρωση της υποψηφιότητας Ανδρέα Μαυρογιάννη από την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, ο Αχιλλέας Δημητριάδης εξαπέλυσε καρφιά κατά του τέως διαπραγματευτή, χαρακτηρίζοντας τον ως «συνεργό», για την κατάσταση που βρίσκεται το Κυπριακό. Ζήτησε, μάλιστα, να ελεχθεί ο κ. Μαυρογιάννης «αν έπαιρνε δύο μισθούς – ένα μισθό ως διαπραγματευτής και ένα δεύτερο μισθό ως διπλωμάτης με βαθμό πρέσβη στο ΥΠΕΞ».

Σαφώς ενοχλημένος για το γεγονός ότι δεν επιλέγηκε από το ΑΚΕΛ, ο Αχιλλέας Δημητριάδης παρέπεμψε για εξηγήσεις στους αρμοδίους του κόμματος της αριστεράς.

Βλέπω στον κ. Μαυρογιάννη δύο μισθούς ως ανταμοιβή για το τι έκανε ως διαπραγματευτής. Αυτές είναι οι πληροφορίες μου. Πράγματι έπαιρνε μισθό ως δημόσιος υπάλληλος, ως πρέσβης και είχε δεύτερο συμβόλαιο από Ε/κ κοινότητα ως διαπραγματευτής; Να ρωτήσουμε τον γενικό ελεγκτή και τη γενική λογίστρια”, ανέφερε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για προνόμια που δεν συνάδουν με τη λογική του “τίμιου κράτους” σε μια περίοδο που η κοινωνία μαστίζεται από την ακρίβεια.

Ανέφερε ακόμη ότι ο ίδιος δεν δέχεται ούτε διπλοθεσίτες ούτε πολυσυνταξιούχους και πέρασε σε δεύτερη επίθεση σε σχέση με το κυπριακό. 

“Ένας επαγγελματίας διαπραγματευτής έχει ένα πρόβλημα. Έχει σύγκρουση συμφέροντος στο να λύσει το πρόβλημα που του δίνει λόγο ύπαρξης. Τόσα χρόνια διαπραγματεύεται τόσα χρόνια φύγαμε από το Κραν Μοντάνα το 2017 από το παρά πέντε της λύσης και είμαστε σήμερα στο παρά πέντε της διχοτόμησης”, ανέφερε, προσθέτοντας πως Αναστασιάδης-Χριστοδουλίδης-Μαυρογιάννης είναι η τριανδρία που ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση στο κυπριακό.

“Οι σωστοί συνεργοί φεύγουν αν έχουν διαφωνία. Διαφορετικά κατά τεκμήριο συμφωνούν”, είπε και ανέφερε ότι η θέση του διαπραγματευτή για τον κ. Μαυρογιάννη ήταν ζήτημα βιοποριστικό.