Πτώση 2,2% στην τιμή του πετρελαίου

Στα 35,97 δολάρια το βαρέλι «έκλεισε» η συνεδρίαση της Τρίτης για τον «μαύρο χρυσό» τύπου WTI – Μείον 0,80 δολάρια και το τύπου Brent, στα 36,42 δολάρια το βαρέλι

Νέα βουτιά στην τιμή του πετρελαίου καταγράφηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τόσο το αργό τύπου WTI, όσο και το τύπου Brent κατέγραψαν πτώση 2,2%.

Πιο συγκεριμένα, στη Νέα Υόρκη, το αργό τύπου WTI, παραδόσεως Φεβρουαρίου, σημείωσε πτώση 79 σεντς ή 2,2% και διαμορφώθηκε στα 35,97 δολάρια το βαρέλι , καταγράφοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 21 Δεκεμβρίου. Το Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου, στο ICE του Λονδίνου, υποχώρησε κατά 80 σεντς ή 2,2% και η τιμή του διαμορφώθηκε στα 36,42 δολάρια το βαρέλι.

Οι αναλυτές, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τις αγορές, επεσήμαναν πως εφόσον η διένεξη μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν δεν επηρεάζει την παραγωγή πετρελαίου στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, δεν αναμένονται επιπτώσεις στις τιμές του πετρελαίου, η γενική εικόνα είναι μάλλον δυσοίωνη. Ωστόσο οι επενδυτές δεν συμμερίζονται την ψυχραιμία των αναλυτών, γεγονός που επηρεάζει, όπως αποδεικνύεται, την τιμή του «μαύρου χρυσού».

Όσον αφορά το φυσικό αέριο, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου υποχώρησε στα 2,325 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές μονάδες.