Πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου – 4 νεκροί και 1 τραυματίας

Σε δύσβατη περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας εντοπίσθηκαν συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου UH-1H το οποίο είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 7:50 το πρωί, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Στο ελικόπτερο επέβαιναν το τριμελές πλήρωμα και δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει μέσα διάσωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα.

Το ελικόπτερο του στρατού εκτελούσε πτήση από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας όπου είναι η έδρα του Τάγματος Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού προς την Λάρισα και από εκεί προς την Κοζάνη.

Το ίχνος του ελικοπτέρου χάθηκε στην περιοχή της Ελασσόνας ενώ το Χιούι ήταν εν πτήσει από τη Λάρισα προς την Κοζάνη. Εκτός από τα τρία μέλη του πληρώματος στο ελικόπτερο επέβαιναν και δύο αξιωματικοί από την 1η Στρατιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης από τους πέντε επιβαίνοντες οι δύο ήταν ανώτατοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού και οι άλλοι τρεις μέλη του πληρώματος.

Τέσσερις επιβαίνοντες είναι νεκροί και μία γυναίκα είναι βαριά τραυματισμένη και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Χιούι σε δύσβατη περιοχή στην Ελασσόνα.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες νεκρός είναι και ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς (με έδρα τη Λάρισα).